Početna Najave Zašto volim otadžbinu – literarni konkurs Prosvjete iz Nemačke za đake srpskih...

Zašto volim otadžbinu – literarni konkurs Prosvjete iz Nemačke za đake srpskih škola

Srpsko prosvjetno i kulturno društvo Prosvjeta iz Nemačke raspisala je literarni konkurs pod nazivom Zašto volim otadžbinu. i to za sve učenike Srpskih dopunskih škola u Nemačkoj, koje organizuje i sprovodi Ministarstvo prosvete Republike Srbije. Pored ovih učenika pravo imaju i svi omladinci starosti do 25. godina.

Na konkurs se mogu poslati pesme ili kratke priče, potpisane imenom i prezimenom. Treba navesti adresu, broj telefona i mejl adresu. Prijave na konkurs se primaju samo elektronski na mejl SPKD Prosvjeta Nemačka – info@prosvjeta.de Naziv mejla treba da bude ime i prezime deteta.
Konkurs je otvoren do 25. januara 2024. godine. Po završenom konkursu žiri će izabrati najuspešnije pesme i kratke priče čijim će autorima biti uručene nagrade za prvo, drugo i treće mesto. Takođe žiri će izabrati pesme i priče koje se pored nagrađenih objaviti i u Zborniku Prosvjeta za 2024. godinu u posebnoj rubrici namenjenoj deci.
Svečano uručenje povelje i nagrada će biti na svečanosti povodom obeležavanje školske slave Svetog Save 27. januara u Štutgartu.

Pokrovitelji manifestaciju su Generalni konzulati Republike Srbije i Bosne i Hercegovine u Štutgartu kao i Predstavništvo Republike Srpske u Štutgartu.