Početna Najave Literarno-likovni konkurs posvećen Svetom Savi za decu u Nemačkoj

Literarno-likovni konkurs posvećen Svetom Savi za decu u Nemačkoj

Povodom predstojeće školske slave Svetog Save Onlajn knjižara Kutak bibliotekarke Jeje, Crkva Svetog Save u Diseldorfu i Parohija diseldosrfka i kao i udruženje Kulturno-sportskog kluba Tesla 07 takođe iz Diseldorfa raspisali su za sve školarce do devetog razreda literarno- likovni konkurs pod nazivom Sveti Sava, princ, svetitelj i prosvetitelj. Konkurs je za sve đake širom Nemačke. Potrebno je da bilo likovne bilo literarne radove pošalju do 20. januara na neku od sledećih mejl adresa: office@kutak.eu; jovan.humski@gmail.com; jasna.marinkovic@ksc-tesla-07.de ili u inbox Instagram profila @knjizara.kutak; @crkva_diseldorf; @ksc.tesla07_gospodjice.

Konkurs je podeljen u tri starosne grupe: predškolci (deca uzrasta do 6 godina); mlađi osnovci (deca od prvog do četvrtog razreda) i stariji osnovci (deca od petog do devetog razreda)

Po tri rada iz svake kategorije će biti nagrađena. Članovi žirija su Jelena Andrić, vlasnica onlajn dečije knjižare „Kutak bibliotekarke Jeje“, dr Jovan Stanojević, episkop humski i dr Jasna Marinković, sekretar i referent za kulturu KSK Tesla07. Medijski portal Rasejanje.info će naravno preneti rezultate ovog konkursa.