Početna Informacije Božićna akcija udruženja Srba Ivo Andrić u Norveškoj za decu u Novom...

Božićna akcija udruženja Srba Ivo Andrić u Norveškoj za decu u Novom Sadu i Drvaru

Udruženje Srba u Rogalandu Ivo Andrić iz norveškog grada Stavanger poziva sve članove i prijatelje društva da im se priključe i da pomognu božićnu akciju humanitarnog fonda Ivo Andrić. „C̲i̲lj̲ n̲a̲m̲ j̲e̲ d̲a̲ d̲o̲ 1̲4̲.̲0̲1̲.̲202̲4̲.̲ skupimo 25000 norveških kruna. Do sada je skupljeno 13 030 NOK“. Svi koji su u mogućnosti su zamoljeni da uplate izvrše putem Vips aplikacije na broj: 686439 ili bankovni konto: 1503.49.37122. Ovom božićnom akcijom želimo da pomognemo deci u dve ustanove, Prihvatilište za decu Sigurna dečija kuća u Novom Sadu i malim fudbalerima FK Borac iz Drvara“, poručili su članovi ovog udruženja.

Prihvatilištu za decu Sigurna dečija kuća je potreban profesionalni usisivač, koji će im pomoći u održavanju higijene životnog prostora. Korisnici usluga Sigurne dečije kuće su: deca žrtve nasilja, napuštena, zanemarena i zlostavljana deca, deca bez odgovarajućeg roditeljskog staranja, deca prinuđena na rad koja žive na ulici, kao i maloletnici koji su žrtve ljudskih trgovine ljudima. Dece je baš mnogo i nemoguće je adekvatno održavati higijenu prostora prihvatilišta, pa će im profesionalni usisivač biti od velike pomoći.

S druge strane, deca fudbaleri FK Borac iz Drvare treniraju u teškim uslovima, bez opreme, kopački, rekvizita. Prostorije koje koriste za trening prokišnjavaju, a nema ni vode. Kupovinom kopački deci, će se bar malo pomoći i olakšati treninge.