Početna Događanja Svetosavska priredba održana u Oslu

Svetosavska priredba održana u Oslu

Kao i prethodnih godina i ove godine dopunska nastava na srpskom jeziku, a koju organizuje Ministarstvo prosvete Republike Srbije u saradnji sa Ambasadom Republike Srbije u Oslu obeležila je školsku slavu.

U prepunoj sali Rikin škole, u Oslu, (Kraljevina Norveška), 27.januara , sa početkom u 13.00 časova, obeležena je školska slava Sveti Sava. Preko 200 učenika Srpske dopunske škole pevalo je Himnu Svetom Savi, a brojnim recitalima, dramskim tekstovima, pesmama, učenici su ukazali na značaj lika i dela prvog srpskog prosvetitelja.


Foto: Srpska dopunska škola Oslo

Svetosavskoj priredbi su prisustvovali predstavnici Ambasade Republike Srbije, prvi savetnik Irina Žarin, savetnici Isidora Đorđević i Milan Slavković, predsednik udruženja Srpsko akademsko društvo Radiša Nikitović i  oko 350 roditelja učenika škole.

Prisutne je u ime  dopunske nastave na srpskom jeziku  pozdravile i čestitale slavu učiteljice Gordana Čović Jovanović i Milica Tomić, a gostima su se obratili i prvi savetnik Irina Žarin i predsednik udruženja Radiša Nikitović.

Za veliku i nesebičnu pomoć pri organizaciji cele priredbe i pripremi posluženja za sve zvanice, veliku zahvalnost učiteljice duguju roditeljima učenika.

Srpska dopunska škola u Oslu postoji već devet  godina i broji oko 240 učenika od prvog do osmog razreda.

Značaj proslave i obeležavanja svetosavske akademije za učenike je veliki, lik  Svetog Save j za sve Srbe u svetu predstavlja  simbol srpske nacije, a njegova dela, koja nas uče miru, nadi, veri i ljubavi učenike motivišu da neguju tradiciju, jezik i kulturu svoje zemlje i svog naroda.