Početna Informacije U Majamiju održan skup o privrednim i investicionim mogućnostima u Srbiji

U Majamiju održan skup o privrednim i investicionim mogućnostima u Srbiji

U Majamiju, u Sjedinjenim Američkim državama nedavno je održan skup o privrednim i investicionim mogućnostima ulaganja u Srbiji.  „Veliko je interesovanje poslovnih organizacija u Majamiju i Floridi za jačanje saradnje sa Srbijom kao ključnim partnerom u Jugoistočnoj Evropi. Pored IKT sektora kao trenutno dominantnog i prioritetnog u našoj trgovinskoj razmeni sa SAD, među dodatnim perspektivnim oblastima intenzivnije saradnje zajednički smo identifikovali i turizam, kreativne industrije i obrazovanje”, istakao je ambasador Srbije u SAD Marko  Đurić.

S obzirom na veliki ekonomski značaj Floride i veoma brojno srpsko rasejanje u ovoj američkoj državi, Đurić je ukazao da je tokom sastanka bilo reči i o perspektivi otvaranja posebnog diplomatskog predstavništva Srbije u Majamiju. „Otvaranjem generalnog konzulata, naša zemlja bila bi treća zemlja u regionu koja ima predstavništvo na Floridi. Konzulat bi u svom sastavu imao i trgovinsku kancelariju, čime bismo, pored uobičajene saradnje sa našim iseljeništvom, na poseban način odgovorili i na potrebe poslovne zajednice, i tako doprineli još snažnijim ekonomskim odnosim”, prenela je Ambasada Republike Srbije reči ambasadora. On je iskoristio priliku da poslovnoj zajednici Majamija uputi poziv za učešće na Međunarodnoj izložbi Ekspo koja će se održati tokom 2027. godine u Beogradu, kao i da predstavi planove naše zemlje kao domaćina ove specijalizovane izložbe svetskih razmera.

Ovaj skup organizovan u Svetskom trgovinskom centru Majamija, okupio predstavnike svih vodećih poslovnih asocijacija i turističkih organizacija u Majamiju i na Floridi, prenela je Ambasada Srbije u SAD.

Foto: Ambasada Srbije u SAD