Početna Događanja Godišnji prijem za konzularni kor Gornje Austrije

Godišnji prijem za konzularni kor Gornje Austrije

Generalna konzulka Republike Srbije u Salcburgu Vera Vukićević prisustvovala je tradicionalnom godišnjem prijemu u Lincu, koji za članove Konzularnog kora Gornje Austrije, organizuju guverner austrijske savezne pokrajine Gornja Austrija Tomas Stelcer i gradonačelnik Linca Klaus Luger.

Na prijemu su bili prisutni predstavnici 75 država, većinom u rangu počasnih konzula, kao i članovi pokrajinske vlade Gornje Austrije, gradskih vlasti, predsednik Organizacije udruženja konzula Austrije i doajeni Konzularnog kora Salcburga i Gornje Austrije.

Gradonačelnik Luger je u obraćanju istakao značaj međusobne  bliske saradnje i partnerstva sa pripadnicima drugih nacija, te se posebno zahvalio karijernim konzulima koji su prisutni u Lincu, jer na najbolji način predstavljaju most između zemalja koje reprezentuju i građana koji žive i rade u Austriji.

Guverner Stelcer je izjavio da građani Gornje Austrije posebno imaju veliki interes da prodube partnerstvo sa pripadnicima drugih nacija, pre svega iz razloga unapređenja ekonomske saradnje.  Podsetio je prisutne da je 2024. godina ujedno i godina kulture za ovu pokrajinu, imajući u vidu dva značajna događaja  – Gornja Austrija, odnosno region Salckamergut  je ove godine evropska prestonica kulture, a obeležava se i godina Antona Bruknera, kompozitora koji je poreklom iz Linca.

Izvor: GK RS Salcburg
Foto: CK RS Salcburg