Početna Događanja U nemačkom gradu Pasau obeležen Sveti Sava

U nemačkom gradu Pasau obeležen Sveti Sava

Kao i prethodnih godina, tako je i ove godine u gradovima širom nemačke pokrajine Bavarske, u organizaciji Ministarstva prosvete i Generalnog konzulata u Minhenu, obeležena školska slava, Sveti Sava.

„Liturgiju posvećenu Svetom Savi našem gradu Pasau služio je naš sveštenik Milorad Jovanović”, istakla je nastavnica Ivana Đurić, čiji su učenici nastupili u hramu. Oni su izveli pripremljene recitacije i kratak tekst o pojmu „Zavet”. „Upoznali smo prisutne na proslavi, šta to za naš narod predstavljaju pojmovi zavet i zavetovati se. Tom prilikom su kumovi slave deci koja su bila prisutna podelili paketiće”, dodala je nastavnica.


Foto: ahriva I. Đurić

„Na času dopunske nastave razgovarali smo o našem velikom prosvetitelju. Da li smo uopšte čuli za njega, šta je to što znamo o njemu? Naša saznanja obogatili smo čitanjem priča o Svetom Savi ali i sa istorijskim činjenicama iz njegove biografije. Dok smo proširivali naša saznanja bili smo i kreativni. Uspeli smo da napravimo dosta lepih crteža posvećenih liku i delu Svetog Save i pri tom smo uživali u slušanju himne Uskliknimo s ljubavlju Svetitelju Sav  i Mi smo deca neba”, prenela je par utisaka o radu sa decom, Ivana Đurić.