Početna Najave Vasil Hadžimanov sutra ponovo nastupa u Dinclingenu, kraj Frajburga

Vasil Hadžimanov sutra ponovo nastupa u Dinclingenu, kraj Frajburga

Sutra uveče 10. februara u mestu Denclingen kraj Frajburga u Nemačkoj u umetničkoj galeriji Fuga našla fugnu (Fuge trifft Fuge) ponovo će gostovati čuveni srpski kompozitor i pijanista Vasil Hadžimanov. Za sve ljubitelje džeza strasni muzičar Goran Kojić iz Frajburga u Nemačkoj priredio je novo uživanje.

Vasil je poznati srpski kompozitor i pijanista, koji se bavi džez i etno muzikom. Simpatije miliona ljudi na prostoru bivše Jugoslavije je stekao odmah po rođenju, pošto je dete veoma poznatih srpskih i jugoslovenskih muzičara – Senka Veletanlić i Zafira Hadžimanova. Tetka mu je omiljena Bisera Veletanlić. Nakon završene srednje muzičke škole Stevan Mokranjac, muzičko školovanje je nastavio kao stipendista Berkli koledža u Bostonu, gde je i diplomirao na odseku za klavir 1995. godine. Nakon diplomiranja proveo je godinu dana u Njujorku. U Srbiju se vratio 1996. godine i osnivao Vasil Hadžimanov bend. Živi i radi u Beogradu. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja.

Organizator ovog koncerta je Goran Kojić vrsni muzičar iz Šekovića kod Zvornika, koji godinama živi u nemačkom Frajburgu. Samim načinom bavljenja muzikom i idejama ne prestaje da oduševljava svoju publiku, koja je na njegovim koncertima ili na koncertima koje organizuje sa svih strana sveta. Goran je se pretežno bavi džez muzikom. Autor je mnogih kompozicija. Završio je Muzičku akademiju u Frajburgu. Kako bi mogao iz zadovoljstva da se bavi muzikom i da dovodi vrsne muzičare iz celog sveta u Denclingen kraj Frajburga, a pretežno da dovodi muzičare sa prostora bivše Jugoslavije, Goran se profesionalno bavi keramikom. On je majstor za keramiku. Ima svoje udruženje pod nazivomFuga našla fugnu koje je smešteno u Galeriji upravo pod tim imenom u Denclingenu.