Početna Događanja U gradu Konstancu na Bodenskom jezeru obeležen Sveti Sava

U gradu Konstancu na Bodenskom jezeru obeležen Sveti Sava

U nemačkom gradu Konstancu na Bodenskom jezeru učenici Srpske dopunske škole koje od ove školske godine podučava Marija Kačerević Mašić obeležili su lepom priredbom svoju slavu Svetog Savu. „Kapela je bila mala ali puna naših ljudi, maglovito i vetrovito veče nije sprečilo prisutne da se pojave i pokažu koliko drže do svojih praznika i manifestacija. Bilo je nekoliko porodica iz Švajcarske koje su dovele decu i dovode ih redovno u školu. Nakon večernje službe održana je priredba đaka” istakla je učiteljica Marija.
To je ujedno bila i druga priredba mališana iz Konstanca posvećena prvom srpskom arhiepiskopu. Prva je bila u učionici u prostorijama  škole sa roditeljima. Po želji roditelja da se priredba održi i u crkvi, koordinatorka i učiteljica i otac rado podržali.


Na ovu svečanost pored učiteljice došla je i koordinatorka Srpske dopunske škole za deo Nemačke (Baden-Virtemberg i Bavarsku), Španiju i Rusiju Tatjana Hot, koja je toplim rečima i u duhu svetosavlja pozdravila prisutne. Ona se toplo zahvalila đacima i njihovim roditeljima što deca pohađaju nastavu na srpskom jeziku i uče jezik, kulturu, običaje svoga naroda.

Nakon lepog đačkog programa podeljeni su Svetosavski paketići.

Učenici šestog razreda Georgina Malić ovom prilikom su upućene najlepše čestitke za osvajanje trećeg mesta na literarnom konkursu pod nazivom „Pismo Svetom Savi”, Narodne biblioteke Stefan Prvovenčani iz Kraljeva. Svi su joj čestitali a koordinatorka posebno. Nagrada treba da pristigne i biće joj uručena u najkraćem roku.

Uz lepu priču i zakusku provedeno je lepo veče uz želju da se i naredne godine susretnu u dobrom veselju i raspoloženju.