Početna Događanja Ognjen Kojčinović i dalje predsednik SKC Karlsrue

Ognjen Kojčinović i dalje predsednik SKC Karlsrue

U prostorijama Srpskog kulturnog centra Karlsrue u Karlsrueu u Nemačkoj održana je izborna skupština na kojoj su izabrani članovi upravnog odbora, sekretar, blagajnik i predsednik. Predsednik je i dalje Ognjen Kojčinović, osoba sa neverovatnom energijom, koja je sa svojim timom uspela poslednjih godina da napravi „čudo” u ovom delu Nemačke.

Po preuzimanju prethodnog mandata članovi SKC Karlsrue su ostali bez prostorija, jer u renovirane prostorije u koje su takoreći tek ušli (i koje su sami renovirali) morali su za godinu i nešto da izađu jer je ta zgrada bila prodana, a novi vlasnik nije želeo da produži ugovor. I ponovo su tražene adekvatne prostorije i kada su pronađene morale su ponovo kompletno da se renoviraju. Ognjen je bio jedan od glavnih radnika i uvek se toplo zahvaljivao svom timu i pojedincima na neumornoj i veoma važnoj pomoći.


Foto: SKC Karlsrue

Dobrim programom za sve generacije, uz negovanje prijateljstva za mnogim društvima u Nemačkoj, sa nedeljnim radionicama za decu, sportskim aktivnostima ponedeljkom, folklornim probama za vikend, mnogim muzičkim večerima, kao i humanitarnim akcijama uprava je privukla veliki broj ljudi, koji su ponovo počeli da dolaze i da se druže. Uz pomoć Valentine Tine Ambrašić dovedeni su vrsni glumci i muzičari iz Srbije koji su imali niz radionica sa najmlađima. Zimus se čak snimala TV emisija „Branimir i avanture Leteće gitare” za Radio TV Vojvodine, gde su glavni akteri bili upravo mališani iz Karlsruea sa okolinom. Za Svetog Nikolu organizovana je pozorišna predstava „Vitamini zdravi fini” u režiji i izvođenju Cvetina Aničića, koji je u prazničnoj atmosferi mališanima podelio paketiće. Inače Cvetin je i ranije bio gost SKC Karlsrue.

Upravo zbog svih ovih divnih akcija i mnogo aktivnosti svi su želeli da Ognjen Kojčinović i dalje bude na čelu Srpskog kulturnog centra. On je naglasio da je za to potrebno da se više ljudi uključi u realizaciju osmišljenih programa, te stoga očekuje veću podršku članova ali io upis novih članova.
Za sekretara je izabrana Dušica Marković, blagajnik je Ilija Tegeltija. Članovi upravnog odbora su Olga Denčić Goronja, Sašo Velkov, Dejan Kovačević, Maja Ćirić Milovanović.
„ Nadamo se da ćete biti uz nas i u narednom periodu i podržati SKC Karlsrue sa svojim članstvom. Veliko je bogatsvo kada se okupljamo na kulturnim događajima i tako ne damo zaboravu našu kulturu i tradiciju. Javite nam se porukom ili nas posetite u klubu. Postanite naš član i omogućite opstanak SKC – Karlsrue”, poručili su u ovom srpskom centru.