Početna Informacije U Seulu dodeljene diplome polaznicima programa „Mladi ambasadori Srbije“

U Seulu dodeljene diplome polaznicima programa „Mladi ambasadori Srbije“

U Ambasadi Republike Srbije u Seulu je održano novo okupljanje sa korejskim studentima u okviru programa „Mladi ambasadori Srbije” (za period oktobar-decembar 2023, druga godina ovog programa), kojom prilikom je Ambasada polaznicima programa dodelila diplome za učešće u navedenoj inicijativi, naveli su predstavnici Ambasade u Južnoj Koreji.

„U razgovoru ambasadora Nemanje Grbića sa korejskim studentima je visoko ocenjen navedeni program, tokom kog je mladim Korejcima bliže predstavljena Srbija. Studenti (uglavnom sa Katedre za srpski jezik Hankuk univerziteta za strane studije) su istakli da im je program omogućio da steknu nova znanja o Srbiji”, dodato je u saopštenju.

Ambasador je posebno pohvalio aktivnost korejskih studenata u promociji Srbije na društvenim mrežama, prevashodno kroz instagram nalog oh.serbia, gde je uspostavljena praksa redovnog postavljanja sadržaja na korejskom jeziku, koji korejsku publiku upoznaje sa raznovrsnim aspektima srpske kulture, običaja, hrane, prirodnih lepota i dr.  On je najavio je da će, sada već tradicionalan, program „Mladi ambasadori Srbije” biti nastavljen i tokom ove godine, uz dalje obogaćivanje i unapređivanje njegovog sadržaja.