Početna Najave Edukativni program za decu „Bio jednom jedan slikar. Uroš Predić”

Edukativni program za decu „Bio jednom jedan slikar. Uroš Predić”

U želji da deci predškolskog i nižeg osnovnoškolskog uzrasta na prikladan i zanimljiv način se dočara život i stvaralaštvo jednog od najpoznatijih srpskih umetnika Uroša Predića, u okviru izložbe „Uroš Predić. Dostojanstvo svakidašnjice” u Galeriji SANU biće realizovan edukativni program za decu „Bio jednom jedan slikar. Uroš Predić”.

Edukativni program se sastoji od tri identična interaktivna vođenja, tokom kojih deca, kroz interakciju sa originalnim umetničkim delima, edukativne igre i razgovor sa muzejskim edukatorom, ulaze u Predićev umetnički svet i otkrivaju priče koje se kriju iza tragova njegove četkice. Ovo je divna prilika i za decu srpskog rasejanja, koja će se u jedna od ova tri dana naći u Beogradu, da prisustvuju jednoj od radionica.

Učešćem u programu, svako dete će na poklon dobiti dečju publikaciju „Bio jednom jedan slikar. Uroš Predić”. Publikacija sadrži kratke priče o Predićevom životu i umetničkim delima, kao i interaktivne, edukativne i kreativne zadatke.

Na pojedinačnom vođenju može učestvovati maksimalno 30 dece uzrasta od 5 do 10 godina. Učešće deteta potrebno je prijaviti popunjavanjem elektronskog upitnika, koji se nalazi ispod. Ulaz je besplatan.

Subota, 23. mart, od 12 do 13 sati Link za prijavu: https://forms.gle/e1R3YoWbswdmbt2A7

Subota, 20. april, od 12 do 13 sati Link za prijavu: https://forms.gle/RAKFSao5SFoR9fqL9

Subota, 18. maj, od 12 do 13 sati Link za prijavu: https://forms.gle/3Y29XVVYeLMEmT7Z9

Za više informacija možete se obratiti muzejskoj edukatorki Jeleni Bobić pozivom na broj telefona 069/11-02-480 ili putem mejl adrese decjiprogrami@galerijamaticesrpske.rs