Početna Najave Vezak vezlo zlato materino – radionice vezenja za decu

Vezak vezlo zlato materino – radionice vezenja za decu

Srpski obrazovno-kulturni centar Sv. Jelena Anžujska sa Malte organizuje dečije radionice vezenja sutra u nedelju 10. marta i naredne nedelje 17. marta od 12.00-13.30 sati u srpskoj crkvi u Birzebudži.

„Na radionici će deca naučiti osnove vezenja kroz interesantne i lake tehnike uz pomoć naše popadije Marine. Osim što će razvijati finu motoriku i kreativnost mališanima će biti pružena prilika da izraze svoju kreativnu prirodu i da se oprobaju u vezenju kao delu narodne umetnosti. Radionica se preporučuje deci uzrasta od 7 godina i starijima, zbog pribora koji će se koristiti u radu” istakli su u Srpskom obrazovnom kulturnom centru Sv. Jelena Anžujska na Malti.

Sav materijal za radionice je obezbeđen, a dobrovoljni prilozi roditelja biće dobrodošli. Potrebno je prijaviti dete kod popadije Marine (99 320 508), koja će voditi radionice. „Ne propustite ovu jedinstvenu priliku da vaše dete upozna svet vezenja i uđe u umetničku avanturu koja će ga obogatiti i inspirisati” dodali su u SOKC Sv. Jelena Anžujska, čiji se članovi trude i nude vrlo bogat i raznolik kulturno-zabavno-edukativni program  i za mlade i za starije. Radionica se održava uz blagoslov oce Riste Gorančića.