Početna Događanja David Jakovljević izabran za predsednika Saveza Srba Francuske

David Jakovljević izabran za predsednika Saveza Srba Francuske

David Jakovljević od prošle godine aktuelni potpredsednik Saveza Srba Francuske i predsednik udruženja Deca Jasenovca izabran je za predsednika Saveza Srba Francuske na današnjoj skupštini ove najstarije srpske organizacije u Evropi.

Njegov protiv kandidat Bojan Stefanović je odustao od kandidature jer nije bio saglasan sa načinom glasanja po statutu da pojedinac Saveza ima jedan glas a udruženja po dva. Takođe je unapred želeo da zna ko će sve glasati. U jednom trenutku Skupština je bila burna, kao većina kod Srba, ali bez uvredljivih reči. Dogovoreno je da uprava na čelu sa Davidom Jakovljevićem, koji će oformiti odbor u narednih godinu dana reši nagomilane probleme i da se onda održi nova skupština.

Aktivno se radilo da na ovoj skupštini budu zastupljeni predstavnici sa teritorije cele Francuske, pošto je to Savez svih Srba Francuske i tako da je ovoga puta i bilo.

Iako se dva kandidata za predsednika dobro slažu i sarađuju ova kampanja će dugo ostati u sećanju zbog iznošenja u javnost mnogih pojedinosti iz privatnog života od trećih lica, kao i po bojkotu istog kandidata u mnogim medijima.

Uskoro više o samoj skupštini.

Učesnici skupštine
Foto: Rasejanje.info