Početna Informacije Večeras se u Gagenau održava humanitarna večera za Aleksandra Ilića

Večeras se u Gagenau održava humanitarna večera za Aleksandra Ilića

Večeras će se u nemačkom Gagenau, nedaleko od Karlsruea održati humanitarni večera sve sa ciljem da se što više novca sakupi kako bi Aleksandar Ilić, otac troje male dece mogao da ode na operaciju u Belorusiju

Humanitarna večera će se održati u prostorijama Srpske kulturne zajednice Sveti Sava, Marxstr. 7 u Gagenau, večeras sa 16. marta od 17 časova.

„Aleksandru je potrebno uraditi TRANSPLATACIJU SRCA. Sredstva za svoju operaciju na žalost nije u mogućnosti da prikupi sam stoga smo mu mi potrebni kako bi smo mu pomogli u tome i produžili život. Za samu operaciju koja bi se obavila u Belorusiji je potrebno velikih 100.000 evra. Naše malo njemu može puno da znači!”, istakli su organizatori.

Kako je život nekad i suviše surov pokazuje Aleksandrova sudbina u kojoj je 13.03.2023. izgubio najmlađeg brata Branislava u saobraćajnoj nesreći, a svog srednjeg brata Milana koji je bolovao od iste bolesti kao i sam Aleksandar izgubio je 14.01.2024. Iza Milana je ostala devojčica od 6 godina i za manje od mesec dana na svet dolazi još jedna devojčica.

„Bilo bi poželjno da kontaktirate i prijatelje da nam se pridruže na Humanitarnoj večeri. 02.03.2024. smo uz pomoć Srpskog kulturnog centra iz Karlsruea u njihovim prostorijama i uz pomoć naših članova iz Gagenaua organizovali smo humanitarno veče gde smo uspeli zajedničkim snagama prikupiti 735 evra. Pored te sume donacijama prijatelja skupili smo još 520 evra. Tako da smo za sada prikupili 1255 evra”, istakli su organizatori iz kluba Sveti Sava u Gagenau.

Dodatne informacije o akciji „Zajedno za Aleksandra” možete pogledati ovde.