Početna Događanja Obeležena Nedelja pravoslavlja u Braunau na Inu

Obeležena Nedelja pravoslavlja u Braunau na Inu

Veliki broj vernika posetio je u nedelju Hram Sv. apostola i evangeliste Marka u Braunau na Inu u Austriji i prisustvovao sveto liturgiji, koju je služio lokalni paroh.
„Nakon pročitanog jevanđelskog začala nadležni paroh se obratio vernima prigodnom besedom: naša sveta, saborna i apostolska crkva u ovu prvu nedelju vaskršnjeg posta priseća se toržestvene pobede Pravoslavlja nad jeresju ikonoborstva. Bezbožni jeretici uništavali, spaljivali i bacali su ikone u more optužujući ikonobranitelja za idolopoklonstvo. Međutim bogonadahnuto sveštenstvo, monaštvo i verni narod sačuvali su predanje i veru Pravoslavnu od bezbožnih jeretika. Mnogi od njih zaboravili su da su ikone stepenice uz koje se pravoslavne duše uzdižu ka nebesima i niz koje silazi pomoć, uteha i blagoslov od Boga na sve koji ih poštuju i pred njima se mole”, istakao je između ostalog otac Andrej u svojoj besedi.


Foto: CO Branunau na Inu

Nakon pričesta i molitve vernici su se predvođeni sveštenikom, pomolili su se za sve nevino postradale ljude u NATO bombardovanju koje je započelo 24. marta 1999. godine.