Početna Događanja Skup Društva srpskih lekara i stomatologa u Nemačkoj

Skup Društva srpskih lekara i stomatologa u Nemačkoj

Članovi Društva srpskih lekara i stomatologa u Nemačkoj, održali su nedavno u Kelnu svoj redovni skup, na kome su prisustvovali i ministar savetnik u Ambasadi Republike Srbije u Berlinu Saša Dinić i konzul-žeran u GК Republike Srbije u Diseldorfu Bransilava Perić.

Predsednica Društva dr Brankica Đavolović i Saša Dinić, ispred Ambasade, su pozdravili više od devedeset članova i gostiju na skupu. Glavni cilj Društva je održavanje stalne veze sa maticom i kolegama u Srbiji, kako bi se pružila podrška u praćenju savremenih trendova u medicini kroz razmenu znanja. Na sastanku je rečeno da broj članova ovog Udruženja raste i ukazano da lekari iz Srbije, koji ovde rade, dele istu profesionalnu situaciju sa svojim nemačkim kolegama, ali imaju i dodatne administrativne i druge teškoće sa kojima se susreću.
„Aktivnosti Društva su oživljene od 2017. godine, od kada se sprovodi niz edukativnih i humanitarnih akcija. Finansiranjem usavršavanja više stipendista na klinikama u Diseldorfu, Vupertalu i Getingenu iz sopstvenih sredstava, Društvo pruža stalnu podršku budućim stručnjacima koji rade u Republici Srbiji. Društvo će i ove godine finansirati edukaciju jednog lekara koji je stalno zaposlen u Republici Srbiji”, istaknuto je u Ambasada Srbiji u Berlinu. Sastanku je prisustvovao veliki broj lekara iz Severne Rajne Vestfalije i drugih nemačkih pokrajina.