Početna Događanja KUD Izvor proslavio 16 godina postojanja

KUD Izvor proslavio 16 godina postojanja

KUD Izvor iz nemačkog grada Reklinghauzen obeležilo je nedavno 16. godina postojanja ovoga društva. Društvo je poznato ne samo po kulturno-umetničkim aktivnostima već i po dugogodišnjim humanitarnim radom. Zbog svog humanitarnog rada poznati su u mnogim institucijama grada Reklingauzena, što je u svom obraćanju na ovoj proslavi naglasio lično gradonačelnik Lajb.

Goste je tom prilikom pozdravila i konzul Republike Srbije iz Diseldorfa Branislava Perić. Ona je istakla da sam naziv udruženja „izvor” ukazuje na poreklo i početak, a KUD Izvor neprekidno godinama radi na tome da se srpsko poreklo njegovih članova i onih Srba koji žive i rade u Reklinghauzenu i okolini ne zaboravi, već aktivno predstavlja u nemačkom društvu srpskom muzikom, folklorom, jezikom i pomenutim projektima saradnje nemačke pokrajine Severne Rajne Vestfalije Srbije. Konzulka Perić se zahvalila upravi društva i poželela još puno godina uspešnog rada.

Na ovoj veoma dobro posećenoj manifestaciji učestovovali su i predstavnici još pet srpsko kulturno-umetničkih društava iz Nemačke (iz gradova Esen, Dortmund, Leverkuzen, Bilefeld, Ratingen), kao i dva iz Holandije (Roterdam i Antverpen).

Nakon zvaničnog dela programa mladi su se družili uz divne igre, pesme i kola.