Početna Kultura U Cirihu se održava književno veče sa Jelenom Angelovski i Vesnom Ćorović...

U Cirihu se održava književno veče sa Jelenom Angelovski i Vesnom Ćorović Butrić

U nedelju 14. aprila 2024. u 18 časova u Cirihu, u Švajcarskoj, će se održati književno veče sa dr Jelenom Angelovski i Vesnom Ćorović Burtić. Kako su istakli organizatori biće to veče uz priče o odrastanju.

„Predstavljamo vam – uživo i uz apero – dva posebna književna dela za mlade i tinejdžere (za dečake i devojčice), roman Mika i audio knjigu Pssst, kao i njihove, još talentovanije autorke Jelenu Angelovski i Vesnu Ćorović Butrić. Oba dela se vode kao dela i za decu i za odrasle; a zašto je to tako, biće tema u ovoj panel diskusiji o komunikaciji sadržaja u literaturi za mlade i motivisanju mladih za čitanje i slušanje, bez obzira da li su u pitanju štampane knjige, elektronske ili audio knjige. Ovo posebno veče namenjeno je odraslima i nudi fascinantan uvid u književni svet ove dve sjajne autorke“, istakli su organizatori.  Mesto održavanja književne večeri je Buba studio (Zinnengasse 2, 80001 Zuerich).
Moderator večeri će biti Romana Radović a panelisti drJelena Angelovski i Vesna Ćorović Butrić.

„Vesna i Jelena nisu samo renomirane autorke knjiga za decu, već i veliki poznavaoci problema mladih u dijaspori i van nje, dečjeg viđenja sveta i ozbiljnih tema koje vešto upakuju u zanosne priče, bez obzira da li su u pitanju štampane knjige, elektronske ili audio knjige. Pričanje i slušanje priča ne samo da podstiče dečju kreativnost, već pruža i dragocenu priliku za bavljenje ozbiljnim temama. Srdačno vas pozivamo da učestvujete u ovoj obogaćujućoj diskusiji i steknete vredne utiske o književnosti za male i velike čitaoce i nazdravite sa nama za Audiomanijin 3. rođendan“, istakli su organizatori Audiomanija i Buba studio.

Prijave su obavezne jer je broj mesta ograničen. Participacija je 20 CHF i uključuje apero. Hvala na prijavi do 11.04.2024. preko ovog formulara.