Početna Kultura U Bazelu se održava Albaharijum – alternativno putovanje kroz poetiku

U Bazelu se održava Albaharijum – alternativno putovanje kroz poetiku

U organizaciji Kulturno umetničkog centra Soko iz Bazela u petak 12. aprila u Bazelu će se održati Albaharijum – alternativno putovanje kroz poetiku.

„Albaharijum je malo kružno putovanje kroz (po)etiku Davida Albaharija. Najpreciznije bi bilo reći – performans. Četiri učesnice čitaju i glume odlomke Albaharijevih tekstova, romana, priča, intervjua, preuzimajući pri tom uloge njegovih različitih persona, kao i likova koji su igrali značajne uloge u njegovom životu. Intermeca između odlomaka ispunjena su muzikom koja je bila važna u životu ovog velikog pisca”, istakli su organizatori.

Manifestacija će se održati u Lola-Quartiertreffpunkt St. Johann (Lothringerstr. 63 4056 Basel, 4. sprat – prostorije šahovskog kluba SORAB) sa početkom u 20 časova.

Odlomci su posvećeni jeziku, identitetu, pisanju, kulturološkim razlikama, emigraciji, roditeljima, strastima, bolovima i radostima. Kroz Albaharijum vode Marija Gaćinović, Jelena Todorović Lazić, Romana Radović i Jelena Angelovski, profesorke srpske književnosti i duboko odane albaharijevke.