Početna Događanja U Beču održana treća po redu manifestacija Humetnost

U Beču održana treća po redu manifestacija Humetnost

Humanitarni projekat Humetnost koji prikuplja sredstva za srpsku decu na Kosovu i Metohiji održan je juče u Beču. Na trećoj po redu manifestaciji sakupljeno je 3500 evra.

„Humetnost je održana 7. aprila u prepunoj sali VHS prostorija 15. bečkog okruga i time nastavila tradiciju okupljanja naših najmlađih umetnika koji su pokazali svoj raskošni talenat u okviru dvočasovnog programa. Ovaj humanitarni događaj je od izuzetnog značaja jer su se organizacije Srpski centar iz Beča, SPKS Prosvjeta Austrija, Udruženje A:Kultura Vienna, KUD Branko Radičević iz Beča i KUD Mladost iz Leoberdorfa okupile i na istoimenoj manifestaciji podržale važnu humanitarnu inicijativu. Naime cilj je bio pružiti finansijsku podršku, a ove godine ona je bila namenjena porodici Miletić iz Leška i balerinama iz Gračanice”, istaknuto je u Srpskom centru u Beču.


Foto: Sprski centar Beč

3.500,00 evra je prikupljeno kroz dobrovoljne priloge, bazar umetnina kao i onlajn aukciju pri čemu je SPKD Prosvjeta donirala 415 evra od cele sume. „Izuzetno smo ponosni i zahvalni svim humanim ljudima i organizacijama koji su učestvovali”, dodato je u Srpskom centru.

Program je počeo nastupom malih balerina iz Gračanice, koje je publika itekako prihvatila i gromoglasnim aplauzom nagradila. Prisutni u Beču su imali priliku da prisustvuju nastupu Maše Milovanović, učenice 5. razreda osnovne škole koja iza sebe već ima nekoliko domaćih i međunarodnih nagrada iz solo pevanja. Potom su u igrom kroz koreografije predstavili igrali KUD Branko Radičević iz Beča i Mladost iz Leobersdorfa.

„Uzbudljivo veče ispunjeno osećajem zajedništva i humanosti uveličao je i dolazak posebnog muzičkog gosta – „Srpskog akademskog ansambla”. Pored njih posebno zadovoljstvo su gostima priredili mali hor Prosvjeta kao i nastup dve mlade solistkinje Đurđice Gojković i Milane Prodanović, u čemu su ih pratili članovi Udruženja A:Kultura bend. Bogatom programu doprineli su glumci i pisci Prosvjetinog Kluba mladih umetnika pri Prosvjeti Austrija, kao i polaznici škole harmonike pedagoga Momira Moke Marijokovića.  Zahvaljujemo se svim učesnicima kao i posetiocima sa iskrenom nadom da će ovaj događaj nastaviti da živi na kulturnoj mapi Beča”, dodali su organizatori.


Foto: Srpski centar Beč