Početna Događanja Šest godina postojanja i stvaranja KUD Dukat sa Malte

Šest godina postojanja i stvaranja KUD Dukat sa Malte

KUD Dukat sa Malte obeležilo je šest godina postojanja. Ulaznice za slavljenički koncert, koji je ovom povodom održan po prvi put, planule su a da se nije ni pročulo da će koncerta biti. Zato su predstavnici KUD Dukata za narednu godinu obećali veću salu.

„Dali smo sve od sebe da pokažemo šta smo do sada naučili, da naše kulturno nasleđe bude viđeno u najboljem svetlu, ali i da vas razgalimo i zabavimo, da se zajedno proveselimo. Nismo bili savršeni, sigurno, ali smo se istinski i od srca potrudili. Iskreno se nadamo da se naš trud i rad video i osetio, kao i naša dobra slavljenička energija. Iz ovog iskustva još bolje znamo gde nam je prostor za dalji rad i napredak. Ali verujem da i do sada imamo na čemu biti ponosni”, istakli su u KUD Dukatu.


Foto: KUD Dukati Malta
Posetioci sa druge strane su istakli da su svi bili sjajni, da je bilo pravo uživanje posmatrati sa koliko ljubavi i truda su se pokazale naučene igre na bini. Folklor, samo može da opstane ako se iskreno voli, a igrači na Malti to pokazuju od prvog dana. Svi su uživali u bogatom programu, hrabro su podrili sve a posebno najmlađe. Dlanovi su se crveneli od aplauza podrške, što je za sve igrače bila najlepše rođendanska čestitka.
Sve pohvale su upućeni svim igračima, svim roditeljima koji decu dovode na probe, svima koji pomažu na bilo koji način. Posebna pohvala upućena je Tamari Popović, umetničkog rukovodiocu, bez koje zasigurno folklor na Malti ne bi bio toliko voljen, kao što je sada.

„Hvala svim članovima KUD-a na posvećenosti, na drugarstvu i dobroj saradnji.

Hvala svakome ko je učestvovao i pomogao nam u tehničkoj organizaciji samog događaja”, istakla je uprava KUD Dukat sa Malte.
Vrata su uvek otvorena za sve nove članove, koji žele da nauče puno toga o srpskim narodnih igrama, pevanju, običajima…

Katarina Krstić-Tadić


Foto: KUD Malta