Početna Događanja Predstava „Dr” amaterskog pozorišta Branislav Nušić iz Malog Crnića izvedena na Bodenskom...

Predstava „Dr” amaterskog pozorišta Branislav Nušić iz Malog Crnića izvedena na Bodenskom jezeru

U subotu, 27.aprila gosti Kulturnog udruženja Bodensko jezero u Švajcarskoj bili su članovi amaterskog pozorišta Branislav Nušić iz Malog Crnića sa predstavom „Dr”.

Svojom brilijantnom izvedbom i velikim trudom su podelili emociju, tako da je publika izašla sa predstave oduševljenja i sa porukom Hoćemo još ovakvih predstava8”. Takve reči su nama, kao i ansamblu, veoma važna poruka da vrede i amaterska pozorišta. „Ovim putem se zahvaljujem divnim ljudima amaterskog pozorišta Branislav Nušić. Jedno veliko hvala celom timu Kulturnog udruženja Bodenskoj jezero, a ponajviše hvala našoj vernoj publici koja nas podržava. Do sledećeg druženja, 1. juna kada ćemo imati čast da ugostimo Zijaha Sokolovića”, istaknuto je u ovom udruženju.


Foto: Kulturno udruženje Bodensko jezero

Predstavu „Dr” amaterskog pozorišta Branislav Nušić Malo Crniće režirala je Nevena Rakočević. Ovo pozorište ima dugu tradiciju. Osnovano je 1985. godine. Danas ima dvadesetak glumaca u ansamblu i isto toliko dece, koja igraju na dečijoj sceni. Članovi pozorišta su glumci, amateri sa područja opštine Malo Crniće, ali takođe i iz drugih opština, dugogodišnji članovi koji su tu od samog osnivanja pozorišta. O uspesima pozorišta govore mnogobrojne nagrade i priznanja koja dolaze sa raznih festivala, kako u našoj zemlji tako i u zemljama bivše Jugoslavije.

Domaćin je festivala FEDRAS (festival dramskih amatera sela Srbije) koji traje već pola veka. Izvođenje predstave „Dr” Branislava Nušića je odneo pobedio na festivalu Živka Matić u Požarevcu.

Glumci, organizatori i deo publike
Foto: Kulburno udruženje Bodensko jezero

Života Cvijović, preopterećen time da njegov sin ima doktorsko zvanje, šalje izvesnog Velimira da pod lažnim imenom studira i dobije diplomu. Ta diploma će napraviti čitav zaplet u životu njegove porodice, pa ćemo se upoznati kroz komične situacije sa likovima koji u nameri da pomognu Životi, zapravo samo zakomplikuju situaciju. Blagoje, Životin zet, glavni je u spletkama koje se dešavaju u predstavi, a njegove komične reakcije u izvesnim situacijama dovele su publiku do suza.