Početna Događanja Vaskrs u Luksemburgu

Vaskrs u Luksemburgu

Praznik nad praznicima u Luksemburgu započeo je Vaskršnjom svetom liturgijom u Parohiji Svetog Cara Konstantina i Carice Jelene kojom je bogosluživao prota Zoran Radivojević. Kako je prota istakao liturgija je počela „svečano i sa velikim brojem vernika gde su skoro svi uzeli učešća u svetoj tajni evharistije. Posle podele nafore i vaskršnjih jaja u hramu je organizovana tucijada za decu – za prva tri mesta za najjače jaje deca su dobila nagrade”.


Foto: SPC Luksemburg

Ispred hrama igrači kulturno umetničkog društva Kosovski božuri su svojom pesmom i igrom uveličali radost praznika i obradovali prisutne vernike. „Nakon igara grupa devojaka našeg crkvenog hora otpevala je nekoliko srpskih pesama koje su dirnule srca prisutnih. Uz sve pohvale za igru i pesmu deca su od naroda nagrađivana gromkim aplauzima”, dodao je prota Radivojević.

Osveštenje vasrkšnjih jaja
Foto: SPC Luksemburg

„Duhovna radost praznika Vaskrsenja Hristovog  poneta sa svete liturgije, nastavila se prazničnom radošću u crkvenoj porti uz zajednički ručak igru i pesmu, koja je trajala do kraja dana. Vaskrsli Gospod nas je sabrao sa svih strana naše otadžbine da ovde u Luksemburgu u našoj crkvi osetimo zajedništvo, ljubav i slogu – blagoslovom Njegovog Vaskrsenja!”, istakao je radosno protojerej Zoran Radivojević.

Izvor: Rasejanje.info