Početna Događanja Vaskršnja radost u prostorijama KUD Sveti Sava u Cugu

Vaskršnja radost u prostorijama KUD Sveti Sava u Cugu

Kulturno umetničko društvo Sveti Sava iz švajcarskog Cuga od svog osnivanja (1982. godine) pa do danas ostalo je dosledno cilju svoga postojanja – da na sve generacije a posebno mlađe prenosi tradiciju svoga naroda i da je neguje, gde god se naš narod nalazio.

Pored negovanja folklora, jezika i običaja svojih predaka a u cilju što bolje edukacije svih u društvu i van njega organizuju se i mnoge radionice posebno za velike praznike. Najomiljenije su božićna i vaskršnja. Kada se slavi rođenje Isusa Hrista mladi posebno vole pijukanje na Badnji dan, a na Vaskrs da šaraju jaja.


Foto: KUD Sveti Sava Cug

Poslednja Vaskršnja radionica posvećena prazniku nad praznicima Vaskrsu privukla je veliki broj dece, a druženju, dečijoj i mladalačkoj kreativnosti nije bilo kraja. Radionicu su ovoga puta osmislili mladi članovi uprave Jelena Egerić i Vladimir Tokić. Jelena je i vodila radionicu.

Ova radionica kao i sve prethodne KUD Sveti Sava iz Cuga nije imala starosnu granicu ni za decu ni za odrasle. „Radionica je bila otvorenog tipa ne samo za naše članove, već za mnoge a sve u svrhu animiranja (kako dece tako i roditelja) i važnosti srpskog zajedništva”, dodao je predsednik KUD Slobodan Bošković.

Izvor: Rasejanje.info