Početna Događanja Članovi Srpskog društva Ras iz Osla održali godišnju skupštinu

Članovi Srpskog društva Ras iz Osla održali godišnju skupštinu

Članovi Srpskog društva Ras iz Osla održali su nedavno godišnju skupštinu. Predstavljen je pregled prošlogodišnjih aktivnosti, finansijski izveštaj, predlog plana aktivnosti za tekuću godinu, a izglasana je i promena Statuta Udruženja. Nakon podnošenja ostavke dva člana UO izglasani su i novi članovi upravnog odbora. Marina Đorić je predsednica, Milijana Stanković blagajnica, Tatjana Ašanin – predstavnica Udruženja Ras u Savezu srpskih udruženja u Norveškoj; Dana Milutinović i Anastasija Popović su ostale članice Upravnog odbora. Novi članovi UO su Marija Putnik, Nenad Aleksić, Magdalena Dragojević, Nataša Ignjić i Snežana Drašković.

Dogovorena je promena statuta: tačka 10: „Članarina za sekciju se plaća dva puta godišnje po isteku svake polusezone“. Predlog za izmenu: članarina se plaća na početku polusezone. Tačka 15 statuta: „Redovnu Skupštinu, upravni odbor saziva najkasnije 2 meseca ranije“. Predlog za izmenu: redovnu Skupštinu Upravni odbor saziva najkasnije mesec dana ranije. Shodno tome je i rok za podnošenje zahteva za stavljanje predloga na tačku dnevnog reda skraćen sa mesec dana na 14 dana, kao i rok za konačan poziv na Skupštinu koji je skraćen sa 14 dana na 7 dana pre datuma sazivanja Skupštine.

„Nadamo se uspešnoj godini i dobroj saradnji.  Podsećamo sve da na sajtu Udruženja se mogu postaviti pitanja i aktivno učestvovati u razmeni ideja i davanju sugestija na naš rad. Zajedno možemo doprineti da naše Društvo postigne svoj cilj a on je „očuvanje naše srpske kulture, duha i tradicije, kao i povezivanje i razvijanje prijateljstava i međusobne saradnje srpskog i norveškog naroda, ali i svih onih ljudi koji prijateljstvo prema Srbima iskreno osećaju i žele da neguju”. Zahvaljujemo se svima vama koji ste svojim prisustvom na Skupštini podržali rad Udruženja, i dali svoje konstruktivne predloge za poboljšanje rada“, istakli su predstavnici Upravnog odbora Srpskog društva Ras iz Osla.

Izvor: Rasejanje.info