Početna Događanja U Italiji održan prvi „KEPSD dečiji kamp”

U Italiji održan prvi „KEPSD dečiji kamp”

Protekle subote (1. juna 2024.) u sportskom centru Zanè u okolini Vićence, u Italiji, u okviru Košarkaškog evropskog prvenstva organizovan je i jednodnevni prvi „KEPSD dečiji kamp”.

„Predlog da se ove godine u okviru Košarkaškog evropskog prvenstva organizuje i jednodnevni Dečiji kamp potekao je od profesionalnog trenera Miodraga Radomirovića Pureta, osnivača KEPSD-a. Legendarni Pure je bio vođa kampa a u organizaciji su mu pomagali vredni treneri Suzana Lazarević, Dragana Petrović, Nemanja Rauković, Dimitrije Đokić i Nikola Đokić, i sekretar Saveza Jelena Glišić”, istaknuto je u Savezu Srba Italije.


Foto: Željko Mladenović

U kampu je učestvovalo dvadesetak dece uzrasta od 9 do 16 godina koji su bili podeljeni na grupe juniora i seniora. U okviru kampa su se održali razni treninzi u košarci, atletici i osnovama sporta, kao i takmičenje u više sportskih disciplina. U pauzi između treninga održalo se i kviz takmičenje na temu poznavanja sporta, kulture, geografije i srpske istorije.

Učesnici kampa su dobili zahvalnice za učešće, kao i nagrade za najbolje sportiste kampa i najbolje na testu znanja. Najbolji MVP Junior je bio Lazar Jović a najbolji MVP Senior Luka Jović.

Dodeli zahvalnica su prisustvovali: Mladen Filipović, predsednik Saveza Srba Austrije i šef predstavništva Republike Srbije u Austriji, nastavnice Srpske dopunske škole Sveti Sava Jasmina Stojković i Dragica Doderović, Dušan Aleksić potpredsednik Saveza i predsednik udruženja Sloga, Boban Petrović predsednik udruženja Kruna i Miodrag Janković predsednik udruženja Sveti Sava.

Nakon završetka kampa organizovan ručak i zajedničko druženje. Događaj je organizovan pod pokroviteljstvom Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu. Domaćin kampa bilo je udruženje Srba Kruna iz Skia.