Početna Kultura U Štutgartu se održavaju šesti po redu Prosvjetini susreti pisaca

U Štutgartu se održavaju šesti po redu Prosvjetini susreti pisaca

Šesti po redu Prosvjetine susrete pisaca u organizaciji SPKD Prosvjeta iz Štutgarta održaće se 15.06.2024. godine na adresi Reinsburgstr.46-48, 70178 Stuttgart. Početak je planiran u 14:00 časova. Ovogodišnji Prosvjetini susreti pisaca nose naziv „Književni dani Prosvjete”.

Pored stalnih učesnika pesnika i pisaca iz Nemačke, kao i prijatelja iz srodnih udruženja, na ovogodišnjim susretima pisaca biće predstavljena knjiga „Bečka svedočenja” autora Mihajla Vujovića, koji je od 2009. do 2013. godine obavljao dužnost vojnog atašea BiH u Austriji. Vujović je osnivač odbora SPKD Prosvjeta u Beču, kao i odbora u Štutgartu. O knjizi će govoriti autor.

Sa Centrom za Srbe u rasejanju Sveti Sava iz Beograda organizovana je i postavka izložbe Radmile Kunčer, pod imenom Ćirilica, pečat identiteta koji ne bledi. O ovoj izložbi će govoriti autorka. Muzički deo programa pripremila je iskusna profesorka pevanja Ana Stevanović.

Krovna organizacija svih migrantskih udruženja u Štutgartu Forum kultura je, kao i prethodnih godina, finansijski podržala ovu manifestaciju.