Početna Događanja U Seulu pokrenut projekat javne diplomatije „Srbija ide u školu”

U Seulu pokrenut projekat javne diplomatije „Srbija ide u školu”

Ambasada Republike Srbije u Republici Koreji je, u saradnji sa Kancelarijom za obrazovanje Grada Seula, pokrenula projekat javne diplomatije „Srbija ide u školu”.

„Projekat je osmišljen kao serija predavanja o Srbiji korejskim srednjoškolcima u najvećim i najeminentnijim srednjim školama u Seulu, a kao način širenja fonda znanja i pozitivnih informacija o našoj zemlji među mladom korejskom publikom”, prenela je Ambasada Srbije u Koreji i dodala da je projekat pokrenut posetom ambasadora Nemanje Grbića gimnaziji jednog od najboljih korejskih univerziteta „Konkuk”. Planirano je da se serija predavanja obuhvati ukupno osam škola, u naredna dva meseca, čime će se sa srpskom istorijom, tradicijom, kulturom, kao i važnim aspektima odnosa Srbije i Koreje, upoznati nekoliko stotina učenika u korejskoj prestonici.

U svom predavanju, ambasador se fokusirao na geografski i geo-strateški položaj Srbije, njenu tradiciju, bogato kulturno nasleđe, sport i gastronomiju, dok je poseban segment predavanja bio posvećen odnosima Srbije i Koreje u širokom spektru oblasti.

Foto: Ambasada Srbije u Koreji