Početna Događanja Na Kritu održan kros RTS-a

Na Kritu održan kros RTS-a

Kros RTS-a na Kritu realizovan je u Iraklionu u parku „Evkaliptos”, 9. juna 2024. godine, uz učenike Srpske dopunske škole na ovom grčkom ostrvu i uz prisustvu njihovih roditelja.

„Odlična staza i lepo vreme i veseli učenici puni takmičarskog elana učinili su da ova sportska manifestacija protekne besprekorno. Poseban značaj krosu je dao počasni konzul Srbije na Kritu, Nikos Papadantonakis, koji je svojim prisustvom uveličao ovu manifestaciju”, istaknuto je u srpskoj školi u Iraklionu.

Učenici Srpske škole su pokazali veliki entuzijazam i sportski duh. Učesnici su se takmičili u različitim starosnim kategorijama, a staza je bila prilagođena svim uzrastima. Iako je takmičarski duh bio prisutan, glavni cilj krosa je bio druženje i promocija zdravog načina života.

Nakon takmičarskog dela najbržim učenicima dodeljene su diplome. Najbrži i najbolji su bili Vasilije Stanković iz Hersonisosa koji je osvojio 1. mesto i Aleksandros Zumis iz Irakliona za osvojeno 2. mesto. Među devojčicama diplome su osvojile Emelija Stojančev i Teodora Zumi, deleći 1. mesto, i Eleni Zervaki, najmlađa i najslađa učesnica krosa, za osvojeno 2. mesto.

„Kros RTS-a u Iraklionu je pokazao da sport i kultura mogu biti mostovi koji spajaju zajednice, negujući prijateljstvo i saradnju. Ovaj događaj je bio pravi primer kako zajednički napori mogu da stvore nezaboravna iskustva i ojačaju duh zajedništva među mladima srpske dijaspore na Kritu”, rečeno je u Srpskoj dopunskoj školi na Kritu.