Početna Događanja Kros RTS-a održan u Kanu

Kros RTS-a održan u Kanu

Ovogodišnji Kros RTS-a učenika Srpske dopunske škole u Kanu, na jugu Francuske, održan je u saradnji sa predstavnicima udruženja Balkan azur u čijim prostorijama se održava nastava i koje je pored obezbeđenja učenika, spremilo i prigodne poklone za najbolje takmičare u svojim kategorijama. Rukovodilac takmičenja je bila nastavnica Srpske dopunske škole u Kanu, Tanja Milosavljević.

„Trkači uzrasta od 6 do 17 godina bili su podeljeni prema uzrastu i trčali su odgovarajuće dužine staza u skladu sa svojom kategorijom. Iz publike, zdušno su navijali roditelji, bake, deke i rođaci”, istakla je nastavnica Milosavljević.


Foto: T. Milosavljević

„Nadam se prvenstveno da su se učenici dobro zabavili, a mi smo želeli da pobednike ovog inspirativnog događaja nagradimo i time dodatno istaknemo njihov trud, upornost i sportski duh. Učešćem u takmičenju, đaci su pokazali da umeju da neguju zdrav, sportski duh, ali i da razvijaju duh prijateljstva, zajedništva i podrške”, dodao je predsednik udruženja Balkan azur Brano Babić.

Takmičenje je održano na platou ispred kulturno-sportskog centra Rangin u Kanu. „Udruženje Balkan azur velikodušno prati i podržava rad dopunske skole u Kanu i trudi se zaista da doprinese negovanju i očuvanju srpske kulture i tradicije u Kanu i okolini”, naglasila je nastavnica Tanja Milosavljević.

Đaci sa roditeljima i rodbinom nakon takmičarskog dela
Foto: T. Milosavljević

Izvor: Rasejanje.info