Početna Događanja Obeležene četiri godine postojanja udruženja Srbi u Kanu

Obeležene četiri godine postojanja udruženja Srbi u Kanu

Srpsko udruženje Srbi u Kanu (SERB’CANNES) minulog vikenda obeležilo je četiri godine postojanja. Manifestacija nazvana Srpsko veče, okupila je mnoge posetioce u teatru Likorn u ovom čuvenom gradu svetskog filmskog festivala na Azurnoj obali, koji su došli da čestitaju rođendan, uživaju u srpskoj igri, glumi, muzici, pesmi, istoriji, modnoj kreaciji.
Predstavnici udruženja zahvalili su se svima i učesnicima programa i gostima na dolasku: studentima iz Pariza na promociji knjige „50 ličnosti koje su obeležile srpsko-francusku istoriju”; članicama Kola srpskih sestara Žene mironosice iz Nice na svojoj prezentaciji, Tatjani Tomić, modnoj kreatorki radionice „Tkanje Srbija” iz Valjeva, koja je za ovu priliku došla iz Srbije i uz pomoć naših dragih dama sa Azurne obale prikazala svoju kolekciju.


Foto: Udruženje Srba u Kanu
Zahvalnost je upućena i drugarima iz Nice na video zapisima, mladoj glumici Sandri Milošević koja je oduševila sve u sali, a posebne reči upućene su članovima KUD Alka, koje postoji unutar ovog udruženja „na briljantnom izvođenju srpskih igara, kao i Mladenu Koturoviću, profesoru folklora, koji je ulio svoju volju, energiju i strpljenje da bi sva deca napredovala. Veliko bravo folklorašima: Aleksandru, Maši, Jovanu, Valentini, Teodori, Nini, Julijani, Nađi, Klari, Nikolini, Tari, Vasilu, Heleni i Maksimu. Bravo i za Magdalenu i Vukašina, Sandru, Filipa i Borisa. Hvala publici koja je došla da podrži ovo naše srpsko veče! Zajedno smo mi, zajedno smo naši, zajedno smo jači” poručila je predsednica Udruženja Srba u Kanu (SERB’CANNES) Gordana Milošević.

Foto: Udruženje Srba u Kanu

Izvor: Rasejanje.info

Deo muzičkog programa mlade glumice Sandre Milošević