Početna Događanja U Beču održana olimpijada Prosvjetinih mališana

U Beču održana olimpijada Prosvjetinih mališana

Mališani Prosvjetine Male pričaonice su pred kraj školske godine u Donaupark-u, na još jednoj Olimpijadi, odmerili snage u raznim igrama, kao što je: nošenje loptice u kašičici, skakanje u džakovima, i mnogim drugim, ali isto tako i u znanju, koje je na zavidnom nivou, prenela je pres služba Prosvjete Austrije.

Pored Uprave Prosvjete, za ovaj događaj pobrinule su se naše divne učiteljice – Ivana Milovanović, Bosiljka Jankeh, Jelena Seifert i Jovana Miljković, koje kao i uvek, sve događaje organizuju srcem za naše mališane.

“Zadovoljna i srećna deca su naša volja, upornost i želja da svaki put i mi budemo bolje. Nema veće radosti, od one, kada čujete da su deca tužna, jer nije svaki dan nedelja, dan kada se smejemo, igramo, učimo ćirilicu, istoriju Srbije, i još mnogo toga”.

Takođe, podrška divnih roditelja, bez koje ne bismo mogli, bila je i ovog puta prisutna.

„Zaista sam veoma ponosna što se našoj deci kroz ovakav vid rekreacije pruža odlična mogućnost da svoje detinjstvo provode na najlepši mogući način u edukativnom i sportskom duhu.

Svi za jednog, jedan za sve!

To će svakako našoj deci puno značiti, jer stiču neka nova iskustva i nova znanja!

U zdravom telu, zdrav duh!”.

„Loše najavljeno vreme nije sprečilo mnoge roditelje, ali i decu, da se pojave na dogovorenom mestu, na starom Dunavu, sa namerom da deca uživaju u igri, druženju i lepom posluženju, sve to u organizaciji Prosvjetine škole Srpskog jezika. Iako se mnoga deca ne poznaju, razgovarali su kroz igru, i toga dana je Donaupark bio ispunjen dečijim osmesima, pa smo odličnim raspoloženjem oterali najavljenu kišu. Sve pohvale učiteljicama koje su kao i uvek, osmesima dočekale svu decu, na kvalitetan i originalan način spojile igru i nauku i na kraju ih nagradile medaljama, koja je mom Luki toga dana bila trofej jednog lepog i srećom ispunjenog dana. Relativno smo novi u školi, ali se radujemo svakom narednom susretu sa našim učiteljicama kao i novim poznanstvima, i nadamo se da ćemo se dugo družiti na svakoj narednoj olimpijadi u vašoj organizaciji. Za vas i svu našu decu”, reči su srećnih i zadovoljnih roditelja, koje je prenela pres služba Prosvjete Austrija.

Izvor: Rasejanje.info
Foto: Prosvjeta Austrija