Početna Događanja Molebanom i druženjem počela srpska škola Nikole Tesle u Nijagari u Kanadi

Molebanom i druženjem počela srpska škola Nikole Tesle u Nijagari u Kanadi

Moleban, druženje i fotografisanje za početak školske godine
Foto: arhiva SK Nikola Tesla

Molitvom za početak školske godine, fotografisanjem i zajedničkim druženjem minulog vikenda, Srpska škola „Nikola Tesla“ u Nijagari u Kanadi zvanično je počela novu školsku 2020/2021 godinu. „Zbog teške situacije u kojoj se svi nalazimo uzrokovane pandemijom virusa i iz drugih opravdanih razloga nekoliko dece i jedna učiteljica naše škole nisu mogli da budu sa nama, ali se nadamo da će uskoro biti prilike za neko novo druženje. Još jedan poziv svim roditeljima koji žele da im deca pohađaju nastavu na srpskom jeziku, a žive u regionu Nijagare, da nam se jave na našu mejl adresu: info@srpskaskolanikolatesla.ca. Još nije kasno da nam se pridružite“, istakao je direktor škole Borislav Živković.

Srpska škola Nikola Tesla u sklopu nastavnog programa ima predškolsko odeljenje, kao i odeljenja od prvog do osmog razreda. Sa đacima rade nastavnice Mirjana Zubić, Tamara Jeličić, Branislava Bajić i Mirjana Kocić. Program nastave prilagođen je uzrastu dece i njihovom poznavanju srpkog jezika. U sklopu nastave koriste se  udžbenici za dijasporu, koji se nalaze na stranici Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije – Uprava za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu. Takođe nastavni kadar je nabavio i druga nastavna sredstva i udžbenike i prilagodio je planu i programu Srpske škole Nikola Tesla u Nijagari.

„Svim đacima, učiteljima, roditeljima i svima nama želimo srećnu novu školsku godinu!“, poželeo je tim Srpske škole Nikola Tesla sa Nijagare.