Početna Kultura Tribina Prosvjete „Susreti i razgovori“ sutra u Beču

Tribina Prosvjete „Susreti i razgovori“ sutra u Beču

Foto: Prosjveta Austrija

Srpsko prosvetno i kulturno društvo (SPKD) Prosvjeta iz Austrije, povodom praznika Sretenje, organizuje tradicionalnu tribinu „Susreti i razgovori“ na kojoj će učestvovati četiri pesnika: Dragan Stanić, predsednik Matice srpske, Selimir Radulović upravnik Biblioteke Matice srpske, Nenad Šaponja direktor KCV Miloš Crnjanski i Igor Mirović, predsednik Pokrajinske vlade Vojvodine.

Tribina će održati sutra, 19. februara u prostorijama Sabornog hrama Svetog Save u Beču i periodu od 19 – 21 sat. „Ova tradicionalna tribina Prosvjete „Susreti i razgovori”, koja slavi desetogodišnjicu, podržana je od strane našeg preosveštenog vladike, gospodina Andreja i Crkvene opštine Sveti Sava, kao i našeg ambasadora, gospodina Nebojše Rodića i tima Ambasade Srbije u Austriji“, navodi se u saopštenju Prosvjete.

Obzirom na aktuelna kovid pravila, svi posetioci će na ulazu morati da pokažu jedan od sledećih dokumenata: negativni PCR test, aktuelnu potvrdu o vakcinaciji ili potvrdu o preležanom virusu u poslednjih 6 meseci. „Radujemo se druženju, dobro došli! Vaša Prosvjeta“, napisali su članovi Prosvjete. Moderator je predsednik Prosvjete u Beču Srđan Mijalković.