Početna Događanja Udžbenici iz Beograda stigli u Prosvjetine škole

Udžbenici iz Beograda stigli u Prosvjetine škole

„Donacija u knjigama od strane Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, namenjena Mreži Prosvjetinih dopunskih škola u Austriji, neposredno pred božićne praznike stigla je u Beč i izazvala veliku radost među brojnim đacima širom Austrije”, istaknuto je SPKD Prosvjeta Austrija.

Donaciju je u dogovoru sa Srđanom Mijalkovićem, osnivačem i rukovodiocem Mreže, obezbedio  Arno Gujon, direktor Uprave za saradnju sa dijasporom i Srbima u regionu, a uz veliku pomoć i podršku  njegove saradnice Olge Milojević i celog tima knjige su uspešno i na vreme stigle na svoj cilj.

„Lepa vest se brzo raširila u gotovo trideset škola širom Austrije, a veliki deo od preko osam stotina đaka jedva čeka da dobije nove udžbenike, koji  će odmah posle praznika biti podeljeni onima kojima su najpotrebniji”, dodato je u Prosvjeti Austrija. Kako su istakli „akciju transporta knjiga, osim Arno Gujona pomogao je i ambasador Srbije u Austriji, Nebojša Rodić, koji je u Beču obezbedio prostor u kome će knjige sačekati skori dalji transport širom Austrije”.

Foto: Prosvjeta Austrija

„Ne mogu vam reći koliko smo srećni i koliko nam ovo znači. Doduše, mi smo se ovih desetak  godina od osnivanja uvek nekako snalazili sa knjigama, ali sa novim školama i velikim brojem novih đaka to je postalo teško. A tu su nas na najbolji način spasili naši prijatelji iz Uprave, na čelu sa Gujonom. Moja zahvalnost za svu tu podršku i pomoć je ogromna, kao i celokupnog tima Prosvjetinih škola i svih naših malih đaka. Božićni pokloni su stigli na vreme!”, izjavio je Srđan Mijalković, danas potpredsednik Prosvjete, inače dugogodišnji predsednik i jedan od osnivača Prosvjete iz Austrije.

U Prosvjeti sada užurbano spremaju svoj deseti, slavljenički Srpski novogodišnji koncert u Beču, 14. Januara, a odmah posle toga će proslediti knjige svim školama. Kako podseća Srđan Mijalković – ove godine će se navršiti i deset godina od osnivanja prve Prosvjetine škole, pa će biti još  razloga za nove proslave, nove knjige, nove napore ali i nove škole!