Početna Događanja Susret vladike Andreja sa članovima Prosvjetinog dečjeg hora u Beču

Susret vladike Andreja sa članovima Prosvjetinog dečjeg hora u Beču

Episkop austrijsko-švajcarski priredio je lepo iznenađenje članovima Prosvjetinog dečijeg hora iz Beča, kada ih je tokom večernje službe u Sabornom hramu Svetog Save u Beču, pre njihove redovne probe hora pozvao da odgovaraju na jektenije, čemu su se mladi horski pevači Prosvjetinog hora radosno odazvali. „Dirljiv susret episkopa Andreja i dece izmamio je osmeh svih prisutnih vernika i njihovih roditelja i vaspitača, koji su bili počastvovani da nakon službe čuju i himnu Svetome Savi u izvedbi ove darovite dece”, preneo je eparhijski sajt.

Ovaj spontani susret pretočio se u radostan razgovor episkopa Andreja i dece, koja su veselo i hitro odgovarala na pitanja vladike Andreja. Episkop im je poželeo svaki napredak i da nastave sa svojim trudom. On je ujedno čestitao i roditeljima „što na ispravan način vaspitavaju svoju decu, koja se od malena uče i usmeravaju da se bave lepim i plemenitim, davajući tako primer i drugima”.

Na kraju službe episkop je pozvao dragu decu da ga prvom prilikom posete u Vladičanskom dvoru, „u nadi da će se dečiji horovi ovakvog tipa što više razvijati na području Eparhije, jer je to dragoj deci potrebno u njihovom odrastanju i usmeravanju, i što zasigurno pruža potporu kroz kasniji život” dodao je vladika Andrej.

Vladika Andrej sa mladim članovima Prosvjetinog dečijeg hora
Foto: Eparhijski sajt