Početna Škola Glumci Milica Janković i Vladimir Vučković nude lepu pozorišnu predstavu za našu...

Glumci Milica Janković i Vladimir Vučković nude lepu pozorišnu predstavu za našu decu u rasejanju

„Bulka i Volf u avanturi kroz Srbiju“

Mladi glumci Milica Janković i Vladimir Vučković igraju divnu dečiju pozorišnu predstavu “Bulka i Volf u avanturi kroz Srbiju”. Predstava je edukativnog karaktera i namenjena je deci uzrasta od 6-11 godina. Kroz 45 minutni program junaci predstave govore deci o mnogim mestima u Srbiji i nude im mogućnost da saznaju više o geografskim, istorijskim i kulturnim znamenitostima i legendama naše zemlje. Bulka je mlada devojka koja otvara svoju malu turističku agenciju u šumi i smišlja pesmice na temu – svako slovo, jedan grad. Dok ona smišlja pesmice ispred njene agencije se pojavljuje momak Volfgang.

Milica Janković kao Bulka
Foto: lična arhiva

On je odrastao u Nemačkoj i došao je da traži cvet zagonetnog naziva. Bulka ga poziva za zajedno krenu u istraživanje po Srbiji gde bi taj cvet mogao da nađe. „Na tom putovanju oni će otkrivati razne predele i saznati mnoge priče i karakteristike koje su vezane za mesta kroz koja prolaze“, stoji u opisu predstave.

Pri tom nude audio-vizuelne elemente, pomoću kojih deca mogu da steknu pravi utisak o predelima kroz koje junaci prolaze i da uče ćirilična slova kroz pesmice koje Bulka priprema za svoju turističku agenciju.

„Cilj nam je da podstaknemo kreativnost kod dece, obogatimo njihovo znanje vezano za Srbiju i ćirilično pismo, a sve to kroz jednu maštovitu i upečatljivu priču i likove sa kojima mogu da se poistovete“, istakli su glumci Milica Janković i Vladimir Vučković. Milica je ujedno autor projekta, tekst je napisala Sanja Savić, a režirao je Aleksandar Čurić.

Mladi glumci su ujedno raspoloženi da predstavu prikazu i našoj deci u rasejanju, pa svi zainteresovani mogu da ih kontaktiraju na Vladimirov mejl v.vucko92@gmail.com

Milica je našoj publici poznata po igranju u serijama „Urgentni centar 2“, „Junaci srpske prošlosti“, „Ubice moga oca 2“, „Andrija i Anđelka“, zatim po filmovima „Put“ i „Vojna akademija 2“, kao i po predstavama „Lepotica i zver“, „Nevidljivi grad“, „Kad su cvetale tikve“, „Život je san“…

Vladimir Vučković u ulozi Volfa
Foto: lična arhiva

Sa druge strane Vladimir je igrao u tv serijama „Sinđelići“, „Urgentni centar“, filmovima „Izgrednici“, „Kralj Petar Prvi“ u predstavama „Egzekutor“ i „Ponoćna čarolija“.
Ovaj projekat je podržan od strane Ministarstva spoljnih poslova Republike Srbije i Uprave za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu.