Početna Događanja SKC Vuk Stefanović Karadžić iz Raštata obeležio Dan žena

SKC Vuk Stefanović Karadžić iz Raštata obeležio Dan žena

Svi učesnici na bini
Foto: Rasejanje.info

Manifestacija za pamćenje

Članovi Srpskog kulturnog centra (SKC) Vuk Stefanović Karadžić iz Raštata minulog vikenda obeležili su proslavu Dana žena, prvi put u sastavu nove uprave na čijem čelu je Sandra Đurić. Posećenost je nadmašila očekivanja i tražila su se mesta za sedenja. Sala u Merkur hali u Gagenau, u kojoj članovi Centra redovno održavaju svoje proslave je i ovoga puta bila puna i dece i omladinaca. Svaka dama je na ulazu dobila po ružu, čašu penušavog vina – poklon uprave kao i čestitku sa lepim željama za Osmi mart – dar učenika Srpske dopunske škole u Raštatu i Gagenauu.

Škola folklora: dečiji ansambl SKC Vuk Stefanović Karadžić iz Raštata
Foto: Rasejanje.info

Sve goste toplom dobrodošlicom je pozdravila u decembru prošle godine izabrana predsednica Sandra Đurić.

Predsednica Centra Sandra Đurić Foto: Rasejanje.info

Ona se zahvalila svima na dolasku, svojim članovima na podršci i neumornom radu ne samo te večeri već i uopšte, učenicima i folklorašima na programu, bivšem predsedniku SKC Vuk Stefanović Karadžić iz Raštata Danijelu Tadiću na neumornom radu. Takođe velika zahvalnost je upućena i gostima iz Frajburga, članovima Srpskog kulturnog umetničkog društva  (SKUD) Nikola Tesla, zatim generalnom konzulu Republike Srbije Božidaru Vučuroviću, učiteljici Srpske dopunske škole Mirjani Milošević kao i urednici internet portala Rasejanje.info.

Gosti iz Frajburga: Igrači SKUD Nikola Tesla
Foto: Rasejanje.info

Učenici Srpske dopunske škole izveli su program posvećen mamama, dečiji ansambl domaćina se predstavio igrama iz Srbije, a gosti iz Frajburga, folkloraši SKUD Nikola Tesla igrama iz Šumadije. Ženska pevačka grupa izvođačkog ansambla Centra se predstavila izvornim pesmama a nakon nastupa svi učesnici programa su odigrali zajedničko kolo.

Ženski pevački ansambl SKC Vuk Stefanović Karadžić
Foto: Rasejanje.info
Dunja iz Frajburga i Dominik iz Raštata
godinama dva nerazdvojna drugara
Foto: Rasejanje.info


Interesantno da je ovoga puta zaista puno mladih bilo u publici kao i roditelja sa decom u kolicima, a manifestaciju je i ovoga puta posetila Ana Mirjana Račanović Jeftić, bivša mis Bosne i Hercegovine, koja već duže od jedne decenije živi sa svojom porodicom u Raštatu. Za Anu Mirjanu se i dalje priča da je bila najlepša mis Bosne svih vremena a odličnim izgledom i savršenom figurom ne bi se reklo da je mama troje dece. Pored Ana Mirjane u publici je bilo dosta lepih devojaka kojima večernja toaleta nije smetala da igra i veseli se u proslavi posvećenoj njima.

Veselo je bilo do dugo u noć
Foto: Rasejanje.info

Za dobro raspoloženje bili su zaduženi Ceca, Stole i Mijo koji su ispunjavali sve želje prisutne i vesele publike. Članovi dečijih folklora su se lepo družili, njihovi roditelji su uživali u prijatnom ambijentu, lepoj muzici i kulinarskim specijalitetima i proveli jedno lepo i opušteno veče uz sklapanje novih prijateljstva. Novoj upravi (predsednici Sandri Đurić, potpredsedniku Milanu Nožaviću, sekretarici Suzani Milošević i blagajnici Dragani Boričević) uz podršku velikog broja članova društva većina prisutnih je čestitala na odlično organizovanoj manifestaciji, dobroj posećenosti i veseloj atmosferi.

Neumorne i dobro raspoložene članica Centra
Foto: Nikola Martić