Početna Najave Večeras se održava 24. Smotra srpskog folklora Švajcarske

Večeras se održava 24. Smotra srpskog folklora Švajcarske

Foto: Savez spskog folklora Švajcarske

Večeras se u Ditikonu kraj Ciriha održava 24. Smotra srpskog folklora Švajcarske. Domaćin ovogodišnje smotre je društvo Homolje iz Gosaua. Smotra počinje u 18 časova, a hala se nalazi u Fondlistr. 15, 8953 Dietikon. Žiri u sastavu Dejan Trifunović, Selena Rakočević, Slobodanka Rac, Mirjana Zakić i Vilma Miškanović će ocenjivati 14 društava.

Ovoga puta se takmiče: KUD Zlatnik iz Veveja, KUD Kolo iz Badena, FMD Kolo iz Nojhauzena, SFD Homolje iz Gosaua, KUD Vuk Stefanović Karadžić iz Roršaha, KUD Sveti Sava iz Cuga, KUD Karađorđević iz Berna, KUD Ras iz Lucerna, KUD Sveti Sava iz Alpštetena, KUD Nikola Tesla iz Lucerna, SKUD Vuk Stefanović Karadžić iz Šenenverda, KUD Dobrivoje Radosavljević Kikac iz Bazela, KUD Zavičaj iz Vintertura, FMD Izvor iz Sent Galena.  U revijalnog delu nastupiće ANI „Abrašević CH iz Vetingena kao i gosti iz Nemačke, igrači KUD Izvor iz Novog Izenburga.

Jedanaest najbolje plasiranih ansambala će se kvalifikovati za Evropsku smotru srpskog folklora, koja se ove godine održava 8. i 9. juna u Beogradu, a organizator je Savez srpskog folklora Švajcarske. Upravo ovaj Savez je na Dan državnosti Srbije na Sretenje odlikovan visokim priznanjem, Karađorđevom zvezdom trećeg reda, koju je u ime Saveza primio predsednik Nenad Milenković.