Početna Najave U Beogradu se obeležava 22 godine postojanja Radio Mladosti iz Švajcarske

U Beogradu se obeležava 22 godine postojanja Radio Mladosti iz Švajcarske

Sutra, u sredu 8. maja, u prostorijama Matice iseljenika Srba, Nušićeva br. 4, u Beogradu sa početkom u 19 časova obeležiće se 22 godine postojanja radija Mladost. Radio je osnovan prvog aprila 1997. godine u gradu Arau u Švajcarskoj.

Prvi članovi redakcije bili su Milan Šmitran, Anđelka Krasojević, Goran Šmitran i Aleksandra Kilibarda. Današnji i dugogodišnji urednik radija Mladost Anđelka Krasojević izjavila je, da će i ova, 22 po redu, proslava biti posebna kao i prethodne.

Tako beše na početku: najava radija Goran, Anđelka, Aleksandra i Milan
Foto: lična arhiva Anđelke Krasojević

“U programu ima puno izvođača, njih 14,  a među njima su i glumci, pesnici i pevači. Moji saradnici, koji rade na organizaciji, su tekstopisac, pesnikinja i predsednica udruženja Zlatna nota Milijana Božić i pesnik i aforističar Radoje Blažić. Nastupiće Snežana Savić i Nedeljko Bilkić, a ostala imena ne mogu da otkrijem, kako se moji saradnici ne bi pobunili”, istakla je za portal Rasejanje.info glavna i odgovorna urednica radija Mladost Anđelka Krasojević.

Od prvog aprila 1997. pa do danas svakog četvrtka se emituje emisija uživo na srpskom jeziku u periodu od 20 do 21 čas na talasima Kanala K u Arau-u. Tako će biti i ovoga četvrtka, 9. maja, kada će emisija biti posvećena jubileju 22 godine postojanja, pa ko nije u prilici da dođe na proslavu, može da čuje kako je bilo na frekvencijama 94,9; 103,9 i 93,4 MHz.