Početna Događanja Druženje članova i prijatelja društva Nikola Tesla iz Tutlingena

Druženje članova i prijatelja društva Nikola Tesla iz Tutlingena

Od nastanka društva pre 28 godina pa do danas, svakog maja uprava i članovi Srpskog kluba Nikola Tesla iz Tutlingena na Švarcvaldu organizuju druženje u prirodi. Poljanče ispod Rusberg-vrha je njihovo mesto okupljanja i već u ranu zoru stižu najvredniji da postave stolove, istovare piće, pripreme kotlić i salate, raspale roštilj i okrenu prasence.   Za tu vrstu organizacije sve pohvale od uprave kluba idu na račun Oskara, Dragana, Steve, Zorana, Igora, Biserke i Džene, koji su se potrudili da svi uživaju u izobilju hrane i pića.

Druženje članove i prijatelja kluba Nikola Tesla iz Tutlingena
Foto: arhiva društva N. Tesla Tutlingen

Za najmlađe, bile su kao i ranije planirane razne igre. Koordinator kluba Miodrag Marković osmislio je zabavu za decu uzrasta do 12 godina. Oni su uživali u igrama pikado sa lopticama, skakanje u vreći, nošenje jajeta u kašici, natezanje konopca… Najbolji su dobili pehare, zatim zlatne, srebrne i bronzane značke sa srpskim grbom u pozadini, a ostali igračke, bombone, čokolade… Za organizatora je bilo najvažnije da su deca bila zadovoljna, nasmejana, da su im se igre svidele i da su kasnije nastavila među sobom da se igraju, druže i da sama osmišljavaju za sebe nove igre. Oduševljeni roditelji su sa druge strane uručili predstavnicima kluba zahvalnicu za odličnu organizaciju dečijih igara, za sjajne ideje,  kao i za dobru zabavu punu smeha i veselih šala.

Uz bogat izbor hrane i pića svi su uživali, družili se i proveli divan majski dan napolju na čistom vazduhu, po majskom suncu u zelenilu i lepom ambijentu. Interesantnim pričama nema kraja, pa je tako i ovaj dan bio kratak za druženje. Pošto je klub Nikola Tesla otvoren za sve ljude dobrog srca, druženje se nastavlja svakog vikenda u klupskim prostorijama u Möhringerstr. 49, 78532 Tuttlingen. Svaki novi član je uvek dobrodošao, kao i ljudi sa dobrim idejama i namerama, koji žele da se druže, da pričaju na srpskom jeziku i da se međusobno pomažu.