Početna Događanja U Štutgartu na Uličnom festivalu zapadnog dela grada Srbe predstavili članovi Srpskog...

U Štutgartu na Uličnom festivalu zapadnog dela grada Srbe predstavili članovi Srpskog centra

Amtmosfera na Uličnom festivalu
Foto:Fejsbuk stranica SC Štutgart

Vreme uličnih festivala u Nemačkoj je u velikom jeku i skoro svaki deo grada najmanje jednom godišnje održava takvu manifestaciju. U Štutgartu je tako minulog vikenda održan festival zapadnog dela grada, na kome su pravo učešća imala sva udruženja i organizacije, koje se nalaze u toj regiji. I Srbi su imali svog predstavnika: članove Srpskog centra Štutgart. Oni su imali svoj štand, na kome su tradicionalno prodavali specijalitete sa roštilja i njihove čuvene palačinke.

Igrači srednjeg ansambla pred nastup
Foto:Fejsbuk stranica SC Štutgart

Srednji ansambl Srpskog centra se predstavio Igrama iz zapadne Slavonije i pobrao mnoge aplauze prisutne publike. Stariji članovi su vredno radili i trudili se da svaki gost bude uslužen na najbolji mogući način.

Sa Džem Ezdemirom: Marijana Krčo, David Azinović i Marko Milutinović
Foto:Fejsbuk stranica SC Štutgart

Među posetiocima je bio i Džem Ezdemir, savezni poslanik Zelenih i godinama predsedavajući te stranke. On je posetio sve učesnike, pa tako i članove Srpskog centra. Razgovarao je pre svega sa mladima, među njima sa Marijanom Krčo, Davidom Azinovićem i Markom Milutinovićem, koji su ga upoznali sa radom Centra i njihovim aktivnostima. Ezdemir se rado slikao sa njima i pri tome ih je pozvao da izađu na predstojeće izbore za Evropski parlament.

Foto:Fejsbuk stranica SC Štutgart

Posetioci ovog uličnog festivala su imali priliku da uživaju u mnogobrojnim igrama i pesmama, kao i da probaju kulinarske specijalitete sa raznih strana sveta.  


Članovi Centra su bili, kao i na svim dosadašnjim manifestacijama, veoma složni, vredni i uhodani, tako da je i ova manifestacija za njih bila veoma uspešna.