Početna Najave Srpske igre u Štutgartu 7. jula

Srpske igre u Štutgartu 7. jula

Ovogodišnje Srpske igre u glavnog gradu nemačke pokrajine Baden-Virtemberga održaće se 7. jula. Mesto održavanja našim zemljacima je dobro poznato – restoran Valdblik, prostor ispred restorana kao i sporski fudbalski teren (Hirschsprungallee 20, Stuttgart). Predstavnici srpskih klubova u Baden-Virtembergu, Srpski centar Štutgart, Srpski centar Sindelfingen, Karađorđević iz Rojtlingena i Sloga iz Štutgarta imaće svoje štandove. Turnir u malom fudbalu počinje u 10:30, a program sa nastupima folklornih društava u 14 časova. Za dobro raspoloženje, kao i prethodnih godina, zadužen je Maki.

Vlasnik restorana Valdblik Radosav Raka Đuričković će ovoga puta obezbediti dodatne zanimljive aktivnosti za najmlađe, a predstavnicima srpskih klubova je omogućeno da na svojim štandovima prodaju hranu, piće, razne poslastice i suvenire.

Iz godine u godinu ova manifestacija je sve posećenija i sve više Srba dolazi, ne samo iz nemačke pokrajine Baden-Virtemberg, već i iz okolnih država. Ljudi dolaze kako bi se opušteno družili, upoznali nove drage ljude, ali se prisetili i  inicijatora Srbijade, pokojnog Saše Milovanovića, koji je iznenada umro 2012. godine u 39. godini. Saša je bio veoma omiljen kod Srba u Štutgartu. Njegova ideja da se Srbi druže i na ovaj način je zaživela, zahvaljujući Radosavu Raki Đuričkoviću, koji je u znak sećanja na Sašu i prve Srbijade, koje su održane upravo na istom mestu, nastavio sa ovakvom vrstom manifestacije.