Početna Događanja Tatjana Popović je koordinator Srpske dopunske škole u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg

Tatjana Popović je koordinator Srpske dopunske škole u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg

Foto: Tatjana Popović

Nastava Srpske dopunske škole u nemačkoj pokrajini Baden-Virtemberg počinje naredne nedelje i upis đaka je u toku. Novost u ovoj pokrajini je da je odlukom ministra prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladena Šarčevića postavljen koordinator Srpske škole za pokrajinu Baden-Virtemberg.

Koordinator Srpske dopunske škole u Baden-Virtembergu Tatjana Popović
Foto: Rasejanje.info

Imenovana je Tatjana Popović, profesor germanistike iz Inđije, koja je poslednje četiri godine radila i kao nastavnik u Srpskoj dopunskoj školi u Štutgartu. Tatjana će u narednom periodu raditi na povećanju broja đaka u ovoj pokrajini. Pored nje, tim Srpske dopunske škole u Baden-Virtembergu sačinjavaju: Slavica Simić, Valentina Damjanović, Jovana Knežević, Slavica Stupar, Biljana Anđelković, Ksenija Gaćinović i Nataša Milenković. Slavica Simić, Valentina Damjanović i Slavica Stupar od ove godine po prvi put predaju u Dopunskoj školi na srpskom jeziku.

Upis u Srpsku dopunsku školu je u toku
Foto: Tatjana Popović

Nastava, kao što nalaže Pravilnik, počinje nedelju dana kasnije u odnosu na nemačke škole. U ovom slučaju počinje od ponedeljka 18. septembra i to u svim nastavnim grupama, po ustaljenim terminima.

Upis je utoku. Sve dodatne informacije se mogu dobiti putem elektronskih adresa gk-stutgart@t-online.de i dopunskaskola.stuttgart@gmail.com kao i na sajtu Generalnog konzulata Republike Srbije u Štutgartu.

Dopunska nastava na srpskom jeziku se izvodi po posebnom programu osnovnog obrazovanja i vaspitanja u inostranstvu. Ona sadrži i poseban plan i program iz predmeta Srpski jezik, Moja otadžbina, Srbija i osnovi kulture srpskog naroda. Nastava se izvodi u grupama za mladi uzrast (od prvog do trećeg razreda), srednji (od četvrtog do šestog) i stariji (sedmi i osmi razred).