Početna Događanja Koncert Leontine Vukomanović i Minje Subote u Kopenhagenu za decu srpske škole

Koncert Leontine Vukomanović i Minje Subote u Kopenhagenu za decu srpske škole

Omiljenje dečije pesme u Kopenhagenu izvodili su Leontima i Minja Subota
Foto: Dečiji kulturni centar Beograd

U organizaciji Ambasade Republike Srbije u Danskoj i Dečijeg kulturnog centra Beograda, u Kopenhagenu su gostovali Leontina Vukomanović i Minja Subota. Oni su priredili pravi muzički spektakl i divno druženje za sadašnje i buduće školarce. U prepunoj svečanoj sali Ambasade, decu i njihove roditelje toplo je pozdravila ambasadorka Republike Srbije u Kraljevini Danskoj Jasmina Mitrović-Marić, rečima „Dobro došli u svoju kuću“ – prenosi pres centar Dečijeg kulturnog centra u Beogradu.

Veliko interesovanje za koncert u Ambasadi Republike Srbije u Kopenhagenu
Foto: Dečiji kulturni centar Beograd

Leontina i Minja su na radost pre svega dece, a potom i njihovih roditelja pevali najpopularnije dečije pesme. „Deca su ukras sveta“, „Išli smo u Afriku“, „Slon lepotan Dondolan“, „Vuče, Vuče, bubo lenja“, „Kako rastu deca“ i „Au, što je škola zgodna“ su samo neki od dečijih hitova, koje su izveli popularni dečiji izvođači, dok se nakon svake pesme čuo gromoglasan aplauz. Koncert je završen pesmom Minje Subote „Sedmica“. Uz tu pesmu su i gosti iz Beograda i publika zaigrali kolo.

Leontina i Minja Subota
Foto: Dečiji kulturni centar Beograd

Pres služba Dečijeg kulturnog centra iz Beograda prenela je utiske majke Aleksandre Kuljić, koja je na koncert došla sa ćerkom Lanom i prijateljima. Na koncertu su „podjednako uživali i roditelji i Lana“. Utisak Ksenije Maričić, istoričara i učiteljice Srpske dopunske škole, bio je da su se „ovde okupila naša deca koja žive u Danskoj i koja uče srpski jezik. Znamo da se kroz muziku najbolje uči jezik i zato je divna ideja, da je za našu decu održan koncert“.

Uživali i roditelji, koji su takođe rasli uz mnoge optevane pesme
Foto: Dečiji kulturni centar Beograd

Pored koncerta, prisutna deca su dobila i kompakt diskove sa muzičkim izdanjima „Dečijeg kulturnog centra Beograd“ – muziku sa festivala „Dečje beogradsko proleće“ i najlepše pesme o Beogradu „Beograd je divna priča“.