Početna Najave Danas se održava 14.-a Savezna smotra srpskih folklora Nemačke

Danas se održava 14.-a Savezna smotra srpskih folklora Nemačke

Četrnaesta po redu Savezna smotra srpskih folklora Nemačke održaće se danas 23. novembra u Niderhauzenu kod Vizbadena. Mesto odražvanja je zgradi pozorišta  Rhein Main-Theater, Zum Grauen Stein 1, 65527 Niedernhausen – Wiesbaden. Otvaranje folklorijade je predviđeno za 17.30. Organizator  je Savez srpskih udruženja Nemačke, a domaćini su Kulturno-humanitarno društvo Kolo Frankfurt, KUD Izvor Kluba Srbija Novi Izenburg i Srpsko društvo Dunav Hohajm.

Raspored nastupa učesnika na 14.-te Savezne smotra srpkog folklora Nemačke

Nastupiće 15 društava u takmičarskom delu i jedno u revijalnog.  Pravo učešća imaju sva deca rođena u 2003. godini i mlađa. Predstavnici klubova i udruženja koja učestvuju su u obavezi da donesu spiskove dece, u kojima se nalaze podaci  o unesenim podacima o datumu rođenja. Takođe su potrebne i kopije pasoša radi kontrole godišta učesnika. Iako se skoro uvek najavljuje da će biti formirana komisija koja bi proverila starosnu granicu učesnika,  godinama se dešavaju propusti i nastupaju i starija deca.

U takmičarskom delu nastupaju igrači: SKC Sindelfingen iz Sindelfingena, SKSC Šumadija iz Hajlbrona, SHKD Morava iz Štutgarta, SKC Ofenbah iz Ofenbaha, KUD Drina iz Augsburga, SKK Nova generacija iz Šorndorfa, SC Štutgart iz Štutgarta, KUD Kolo iz Esena, SKD Karađorđević iz Rojtlingena, SKD Sloga iz Manhajma, KUD Zlatni opanak iz Berlina, SD Dunav iz Hohajma, KHD Frankfurt iz Frankfurta i KUD Izvor iz Novog Izenburga. U revijalnom delu će na samom početku nastupiti folkloraši SKC Vuk Stefanović Karadžić iz Raštata.

Proglašenje pobednika je predviđeno za 23 časa.