Početna Događanja Luka Marković novi predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču

Luka Marković novi predsednik Zajednice srpskih klubova u Beču

Na godišnjoj skupštini Zajednice srpskih klubova u Beču, za novog predsednika izabran je Luka Markovića. Tim izborom, prestao je mandat dugogogodišnjeg predsednika Borislava Kapetanovića.

Na prvoj radnoj sednici izabrano je novo predsedništvo i uprava Zajednice srpskih klubova u Beču. Njega čine Saša Božinović potpredsednik, Jagoda Dekić i Aleksandar Stanković, sekretar i zamenik sekretara su Vesna Dimitrijević i Dejan Didić, a blagajnik i zamenik Radmila Maksimović i Dragan Kračunović. U upravi je još pet članova iz klubova Zajednice.

Zajednica srpskih klubova u Beču je proširena i sa osam novih sekcija koje će se baviti određenim temama. Sekciju za kulturu i umetnost vodi Saša Božinović, sekciju za omladinu i sport Aleksandar Stanković, sekciju za društvene i javne odnose Vesna Dimitrijević, sekciju za administrativne odnose Boris Drinić, sekciju za žene i porodicu Jagoda Dekić.

Sekciju za privredne aktivnosti vodiće Neško Čestić iz Udruženja srpskih privrednika. Obrazovna sekcija biće zadužena za srpski jezik, veronauku i integraciju. Sekcija za humanitarni i socijalni vodiće humanitarne aktivnosti Zajednice.