Početna Događanja Fudbalski klub Sveti Sava iz Rojtlingena održao 22. zimsku proslavu

Fudbalski klub Sveti Sava iz Rojtlingena održao 22. zimsku proslavu

Na proslavi fudbalskog kluba Sveti Sava iz Rojtlingena
Foto: arhiva B. Ćetojević

Tradicionalno, pred kraj godine, uprava i članovi fudbalskog kluba Sveti Sava iz Rojtlingena u Nemačkoj organizuju svoju zimsku zabavu. Manifestacija ima za cilj da se u opuštenoj atmosferi provede jedno lepo veselo veče uz igrače, porodice igrača, članove, upravu i njihove prijatelje. Druženje za sve, a ipak najlepše veče za najmlađe igrače, kao i decu igrača kada ih poseti Deda Mraz i daruje ih lepim poklonima. Radosti i veselju nema kraja, a veseli roditelji nastoje da u što boljem raspoloženju telefonima i fotoaparatima „zamrznu” te radosne trenutke. Gosti i prijatelji fudbalskog kluba Sveti Sava se uvek rado odazovu i učestvuju u programu.

Dobar štimung napravili su i članovi Škole harminije Nenad Veličković
Foto: ahriva B. Ćetojević

Tako su ovoga puta nastupili igrači folklornog društva Karađorđević iz Rojtlingena, odigravši Igre iz Bele Palanke. Učenici dve škole harmonike – Nenad Veličković i Stole Todorović – predstavili su se raznim muzičkim numerama, napravivši dobre štimunge, u kojima je igrajući kolo učestvovala i mnogobrojna prisutna publika. Sala je bila prepuna. Domaćini su se potrudili da i kulinarski domaći specijaliteti, kao i veliki izbor pića bude na raspolaganju gostima. Nije nedostajala ni bogata tombola.

Deda Mraz uvek oduševi mališane na ovakvim manifestacijama
Foto: arhiva B. Ćetojević

Predsednica udruženja Božana Ćetojević se zahvalila svima na dolasku i na podržavanju i bodrenja društva, a posebno samim igračima, bez kojih ovaj klub ne bi bio tako uspešan. Božana je na kormilu ovog udruženja dugo godina i prvi je i jedini predsednik jednog srpskog fudbalskog kluba u Nemačkoj. Mnogo je voljena i cenjena zbog svoje harizme i volje da ovo društvo bude uspešno. Prvi predsednik društva Sveti Sava bio je Vladimir Vlada Ivković, koji je do svog poslednjeg dana podržavao fudbalski klub Sveti Sava.  Društvo Sveti Sava iz Rojtlingena je osnovano 1992. a fudblalski klub S. Sava 1997. Posle Vlade a pre Božane predsednici su bili i Damir Ćetojević i Robert Trendov.

Druženje u prvom planu
Foto: ahriva B. Ćetojević

Uz dobru muziku Cece Gordić i Makija, kao i vesele goste, ostalo se do ranih jutarnjih sati uz želju da se i naredne godine susretnu svi veseli i zdravi i u još većem broju.

Deo igrača FK Sveti Sava Rojtlingen
Foto: arhiva B. Ćetojević