Početna Vesti U Štutgartu počeo Sajam turizma – predstavljene i lepote Srbije

U Štutgartu počeo Sajam turizma – predstavljene i lepote Srbije

Valjevo sa svojim prirodnim lepotama predstavlja
Turistička organizacija Valjevo
Foto: TO Valjevo

Danas je u Štutgartu počeo Sajam turizma, 52.- i po redu  – prvi po veličini u Evropi a drugi u svetu. Više od 2.200 izlagača u 8 sajamskih hala na površini 75000 kvadratnih metara punih devet dana predstavljaće najatraktivnije destinacije celog sveta, zatim najnoviju opremu za kampovanje i „Karavaning“ (putovanja kamperima, karavanima i kamp prikolicama), po čemu je ovaj sajam i najprepoznatljiviji. Prateće teme sajma su biciklistički turizam i planinarenje, krstarenja i putovanja brodom kao i Golf & Wellness.  Ovaj sajam „godišnjih odmora“, kako je drugačije nazvan, se uvek održava na početku turističke godine. Broj posetilaca iz godine u godinu raste. Prošle godine ih je bilo preko 260.000. Pored punih hala i prezentacija koje nude izlagači organizator je ponudio i preteće programe i razvojne događaje.

I zemlja Srbija je punu deceniju godina prisutna na sajmu. Pedstavlja je Turistička organizacija Srbije (TOS). Ove godine svoje prirodne lepote, resurse, istoriju, kulturu, tradiciju predstavljaju Turističke organizacije Vojvodine, Novoga Sada, Čačka, Valjeva i Zlatibora. Srpski štand je u hali 4. Kao i prethodnih godina na ovom sajmu biće predstavljena cela turistička ponude Srbije, sa naglaskom na vodeno blago zemlje Srbije, kulturnu ponudu, kratke odmore u gradovima i selima, zanimljivosti duž Dunava i krstarenje istom rekom, uključujući i Dunavsku biciklističku rutu. U ponudi je i kamping i karavaning turizam, aktivni odmor u prirodi u kombinaciji sa seoskim turizmom.

Srbija će takođe predstaviti manifestacije koje se održavaju u njoj  i koje su interesantne i za inostrane turiste, kao i gastronomiju. Nemački  turisti u Srbiji su jedni od masovnijih pa je shodno tome ovaj sajam veoma važan i za TOS kao i za samu zemlju. Tradicionalno srpski štand redovno posećuju i Srbi iz rasejanja, koji vole da podrže rad Turističke organizacije Srbije. Većina redovno povede i po nekog nemačkoj prijatelja kako bi im dodatno,uz divne prospekte dodatno pokazali koje lepote ima njihova otadžbina. Sajam je otvoren do 19. januara, svakog dana od 10-18 časova. Ulaz je 15 evra.

Prvog dana bilo je dosta posetilaca na srpskom štandu
Foto: TO Valjevo